Kim Dzsong Un bekukkolt Joe Biden hálószobájába?

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető fényképeket kapott a Fehér Házról, a Pentagonról és a norfolki haditengerészeti bázison állomásozó amerikai repülőgép-hordozókról, a felvételeket a nemrég felbocsátott kémműhold készítette – közölte kedden a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Forrás: Reuters, MTI2023. 11. 28. 6:05
KIM Dzsong Un
Phenjan, 2023. november 24. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott kép Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõrõl (b2) az észak-koreai ûrügynökség, a NATA munkatársainak adott fogadáson Phenjanban 2023. november 23-án. Észak-Korea november 21-én felbocsátotta és pályára állította saját fejlesztésû katonai mûholdját. MTI/AP/KCNA/KNS Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a felvételeket, amelyeken egy virginiai repülőtér és a Newport News Hajógyár szintén látható volt, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is szemrevételezte hétfőn este.

A KCNA arról számolt be, hogy az egyik képen négy atommeghajtású amerikai repülőgép-hordozót és egy brit repülőgép-hordozót lehetett látni. Észak-Korea ugyanakkor nem tette közzé a kémműhold által készített felvételeket.

Phenjan november 21-én este Föld körüli pályára állította első katonai kémműholdját, amely állítása szerint amerikai és dél-koreai csapatmozgások megfigyelésére szolgál. A Malligjong-1 elnevezésű műholdat az új fejlesztésű Csollima-1 hordozórakétával indították, miután a kommunista állam sikertelenül már májusban és augusztusban is próbálkozott a felbocsátással. Phenjan bejelentette, hogy további műholdak indítását tervezi a közeljövőben. 

Borítókép: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az észak-koreai űrügynökség, a NATA munkatársainak adott fogadáson Phenjanban 2023. november 23-án (Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.