Őrizetbe vették a hamburgi túszejtőt

A német sajtó szerint gyermekelhelyezési vita áll az ügy hátterében.

2023. 11. 05. 14:59
Hamburg, 2023. november 5. Rendõrségi kommandósok bevetésre készülnek a hamburgi repülõtéren, ahol egy autóban ülõ férfi az elõzõ este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én. A rendõrség feltételezése szerint gyermekelhelyezési vita áll az eset hátterében. MTI/AP/DPA/Bodo Marks Fotó: Bodo Marks
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma a hamburgi repülőtéren: egy 35 éves férfi saját kislányát tartotta fogva autójában, ám a Der Tagesspiegel német napilap arról számolt be, a kislányt kiszabadították a hatóságok, a fegyveres férfit pedig letartóztatták. Az MTI a rendőrség tájékoztatására hivatkozva pedig azt írta, a kislány sértetlen, édesapja a letartóztatás során nem tanúsított ellenállást.

A német sajtó szerint a túszejtés hátterében egy gyermekelhelyezési vita áll – a 35 éves buxtehude-i férfi állítólag erőszakkal vitte magával gyermekét.

A férfi még szombat este nyolc óra környékén hajtott be autójával a repülőtér területére, majd fegyverével többször a levegőbe lőtt, és egy Molotov-koktélt is eldobott. Utána a Turkish Airlines utasszállítója mellé hajtott autójával, eközben evakuálták azokat a gépeket, melyek már indulásra készen álltak – beleértve a török légitársaság járatát is.

Borítókép: Rendőrségi kommandósok bevetésre készülnek a hamburgi repülőtéren, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én (Fotó: MTI/AP/DPA/Bodo Marks)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.