Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szijjártó Péter is gratulált Geert Wilders győzelméhez

Újabb ország mondott egyértelmű nemet az illegális migrációra.

2023. 11. 23. 8:49
SZIJJÁRTÓ Péter
A Wasion Holdings Limited projektbejelentése Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésben gratulált Geert Wildersnek a holland választásokon aratott győzelméhez.

Újabb ország mondott egyértelmű nemet az illegális migrációra. Reméljük, Hága elég közel van Brüsszelhez ahhoz, hogy ott is meghallják Bravó, Geert!

− írta a miniszter.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök az X közösségimédia-platformon gratulált a holland választás győztesének, és egy dalt is megosztott.

Mint arról beszámoltunk, az első szerda esti exit poll alapján a jobboldali Geert Wilders által vezetett Szabadságpárt (PVV) lett a befutó a szerdai előre hozott holland választásokon.

A becslések szerint a PVV 35 helyet kaphat a törvényhozásban, szemben a 2021-ben elért 17 hellyel. 

A második helyre a nyáron az Európai Bizottságot ott hagyó Frans Timmermans pártszövetsége, a Munkáspárt és a Zöldek választási szövetsége (Groenlinks/PVDA) ért be, ők 26 képviselői mandátumra számíthatnak. A harmadik helyen a Dilan Yesilgöz által vezetett, jelenleg kormányzó jobboldali-liberális Szabaddemokrata Néppárt (VVD) végzett 23 képviselői hellyel. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.