Telefonbetyárok hívták fel Giorgia Melonit

Az olasz miniszterelnök elárulta, az európai vezetők álláspontja jelentősen megváltozott az ukrajnai háború kapcsán.

2023. 11. 01. 20:57
MELONI, Giorgia
Brüsszel, 2023. június 29. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek, amint megérkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozására Brüsszelben 2023. június 29-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szélhámos az 55 tagú Afrikai Unió végrehajtó testületének vezetőjeként adva ki magát telefonbeszélgetést folytatott Giorgia Melonival, Olaszország miniszterelnökével. Meloni elmondta a két orosz csalónak, hogy az európai vezetők „belefáradtak” az ukrajnai háborúba.

Úgy látom, hogy nagy a fáradtság, az igazat megvallva minden oldalról (…) Közel vagyunk ahhoz a pillanathoz, amikor mindenki megérti, hogy kiútra van szükségünk

– fogalmazott az olasz kormányfő azt gondolván, hogy az Afrikai Unió tisztviselőivel beszél.

Meloni hivatala közleményben fejezte ki sajnálatát, hogy megtévesztette egy szélhámos. A hivatal kifejtette, hogy a hívásra még szeptember 18-án került sor, az ENSZ Közgyűlésen az afrikai vezetőkkel folytatott megbeszéléseket megelőzően.

A Mandiner hívta fel a figyelmet arra, hogy a két orosz csaló, Vovan és Lexus korábban Karácsony Gergelyt verték át. Akkor a főpolgármester a telefonos átverés során azt mondta az ál-Vitalij Klicskónak, Kijev polgármesterének, hogy Magyarország hatóságai „rossz oldalon állnak” az oroszellenes szankciók ügyében, de Orbán Viktor magyar miniszterelnök „nem sokáig marad hatalmon”

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök (MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.