Argentin lap: Orbán Viktor a nemzetközi jobboldal vezető személyisége

És a jobboldali áramlat európai csúcsvezetője.

2023. 12. 10. 18:05
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. december 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fennállásának 35. évfordulóját ünneplõ Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Magyar vállalkozók napja rendezvényén a Müpában 2023. december 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Buenos Aires-i La Derecha Diario médium arról számolt be, hogy a nemzetközi jobboldal vezető személyiségei találkoznak egymással az argentin fővárosban, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az elmúlt években világszerte kétségtelenül kialakult egy új, kulturálisan populista és gazdaságilag liberális, establishment-ellenes jobboldal, amely különböző módon fejezte ki magát, és amely ebben az évtizedben a világ országainak túlnyomó többségében minden egyes országban harcba szállt az elnökségért

– vélekedik a La Derecha Diario. Bár megjegyzik, hogy 

valamilyen megmagyarázhatatlannak tűnő okból azonban ez az új jobboldal – bár azonos alapgondolatokra épít – nem rendelkezik azzal az együttműködéssel, amellyel a baloldali erők.

A lap a változás szelét véli felfedezni azonban Javier Milei elnöki tisztségének átvételével, és üdvözölte, hogy az argentin főváros találkozási ponttá vált ezeknek a vezetőknek. „Köztük van Jair Bolsonaro volt brazil elnök, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, José Antonio Kast, a Chilei Köztársasági Párt vezetője, Santiago Abascal, a spanyol Vox vezetője, Eduardo Verástegui, Mexikó jobboldali vezetője, Gustavo Villatoro, Bukele [El Salvador elnöke]  biztonsági minisztere és még sokan mások.”

A kontinens politikai helyzetének értékelésén túl arról is beszámoltak, hogy 

a jobboldali áramlat európai csúcsvezetője, Orbán Viktor látogatása az együttműködés folytatását ígéri.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.