„Az európai vezetők az európai érdekeket képviseljék!”

„Az európai vezetés lapít”, az emberek megkérdezése nélkül az amerikai érveket visszhangozza – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

2023. 12. 12. 19:48
Forrás: Hollik István. videónyilatkozata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt az ideje, hogy az európai vezetők az európai érdekeket képviseljék, ne másét – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden a Facebook-oldalára feltöltött videónyilatkozatában, az amerikai külügyminiszternek az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatos kijelentésére reagálva.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy nyilatkozatában arról beszélt, Ukrajna a védelmi támogatások 90 százalékát az Egyesült Államokban költötte el, „ez win-win helyzet, amit folytatni kell”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: 

Érzéketlenség az amerikai külügyminiszter részéről win-win helyzetről beszélni a szomszédunkban zajló háború kapcsán, ahol naponta száz ember hal meg.

Az amerikai politikus elmondása alapján az is világos, hogy Amerika számára a háború folytatása egyszerűen pénzügyi érdek – tette hozzá.

Eközben „az európai vezetés lapít”, az emberek megkérdezése nélkül az amerikai érveket visszhangozza, és a béke helyett továbbra is a háborút erőlteti – emelte ki Hollik István.

Hangsúlyozta: ezért kell változás Brüsszelben, „itt az ideje, hogy az európai vezetők végre az európai érdekeket képviseljék, és ne másét”.

Borítókép: Hollik István (Forrás: Facebook/Hollik István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.