Zelenszkij beismerése: az ellentámadás nem érte el a célját + videó

Az ukrán elnök szerint a háború új szakaszába lépett.

2023. 12. 02. 10:55
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. november 4. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott kijevi sajtóértekezleten 2023. november 4-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellentámadás nem érte el célját – ismerte be Volodimir Zelenszkij egy riportban. Az Euronews által ismertetett beszélgetésben az ukrán elnök arról is beszélt, hogy kemény hónapok várnak rájuk. 

A háború új szakaszába léptünk. Télen sokkal bonyolultabb a hadviselés. Ilyenkor nemcsak a frontra kell koncentrálnunk, hanem a városokra is. A harc áttevődik az égbe. Az oroszok sokkal több drónt és rakétát vetnek be, köztük ballisztikusakat is

– sorolta Zelenszkij. Hozzátette: a közel-keleti események is sokat rontottak Ukrajna helyzetén

A nyugati szövetségesek figyelme egyre inkább a közel-keleti borzalmakra terelődik, ezt mindenki látja. De nem hagyhatjuk, hogy a világ megfeledkezzen az ukrajnai háborúról. Ez egy totális letámadás, amelynek globális hatásai vannak. Ilyen nem volt a II. világháború óta

– hangsúlyozta. Az ukrán elnök szerint a gázai háború miatt nem jut elég fegyver Ukrajnának, anélkül pedig képtelenek tovább visszaverni az orosz támadásokat. 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tartott kijevi sajtóértekezleten 2023. november 4-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.