Hátborzongató jelenetek: így tartóztatták le a párizsi terrortámadás elkövetőjét + videó

A szemtanúk szerint a férfi „Allah akbar” kiáltással ölte meg a békés turistát, és sebesített meg másik kettőt..

2023. 12. 03. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombat este egy radikális iszlamista megölt egy embert Párizsban, további kettőt pedig kalapáccsal megsebesített. Az ügyet a terrorelhárítási ügyészség vette magához, a szemtanúk szerint a férfi „Allah akbar” kiáltással hajtotta végre a merényletet. 

A rendőrség szerint a letartóztatásakor a merénylő közölte: nem bírta elviselni, hogy muzulmánokat ölnek szerte a világon.

A férfit a hatóságok elektromos sokkolóval ártalmatlanították, majd a helyszínen őrizetbe vették, erről pedig egy videó is elkezdett keringeni a közösségi médiában – szúrta ki a Mandiner. 

A férfit egyébként még 2016-ban elítélték egy merényletterv miatt, szabadulása óta titkosszolgálati megfigyelés alatt áll.

Borítókép: A hatóságok elfogták a merénylőt (Fotó: AFP/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.