Orosz–ukrán háború: Zelenszkij bátorító karácsonyi üzenetet tett közzé

Az orosz invázióval szembeni bátorító ünnepi üzenetet küldött karácsony estéjén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Forrás: MTI2023. 12. 24. 21:28
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir; MICHEL, Charles
Brüsszel, 2023. február 9. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b-j) kezet fog, miután sajtótájékoztatót tartottak az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának elsõ napi ülésén 2023. február 9-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A végén elvész a sötétség. Legyőzzük a gonoszt

– mondta vasárnap közzétett videóüzenetében az ukrán elnök. Hozzátette, hogy az egész ország együtt fog imádkozni az ünnepek alatt „a szabadságunkért. A győzelmünkért. Ukrajnáért”.
Zelenszkij köszönetet mondott az ukrán katonáknak, akik a fronton a lövészárkokban töltik a karácsonyt, és megosztotta gondolatait azokkal a családokkal, akik idén a harcoló férjük, a fiuk, az apjuk nélkül töltik az ünnepeket. 

Valamennyi harcosunk Ukrajna őrangyala

– mondta Volodimir Zelenszkij.


Ukrajnában január 7-ről előrehozták karácsony ünnepét december 25-re, amikor a világ nagy része ünnepeli. Január 7-én az orosz ortodox egyház ünnepli a karácsonyt, Ukrajnában csak a moszkvai patriarchátus fennhatóságát elismerő ortodox egyház tartja ezen a napon az ünnepet.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (b–j) kezet fog, miután sajtótájékoztatót tartottak az Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának első napi ülésén 2023. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.