Továbbra is kedvelt célpont Európa az orosz turisták körében

És azt is eláruljuk, hogy Oroszországba honnan érkeznek a legtöbben.

Forrás: RIA Novosztyi2023. 12. 27. 12:06
Fotó: Kelly    : https://www.pexels.com/hu-hu/foto/pad-varos-ferfi-par-19518186/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb turista idén Kínából érkezett Oroszországba – mondta a RIA Novosztyinak Nyikita Kondratyev, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium képviselője. Úgy fogalmazott:

Az elektronikus vízum augusztus 1-jén indult, és az összes ilyen beutazási engedély ötven százalékát kínai állampolgároknak adták ki.

A második helyen az indiai vendégek, a harmadik helyen pedig az európaiak szerepeltek – jelentette ki Nyikita Kondratyev.

Hóeke a moszkvai Vörös téren, balról a Kreml, jobbról a Vaszilij Blazsennij-székesegyház. Fotó: Makszim Sipenkov

A kulcspartnereink India állampolgárai, és akár hiszi, akár nem, még mindig sok turista érkezik Európából.

 Igaz, nem részletezte, mely európai országokból.

 

Hova utaznak az oroszok nyáron?

Jelenleg 2024 nyarára az oroszok körében a három legtöbbet foglalt európai úti cél Görögország, Olaszország és Ciprus

Az utazásszervezők megfigyelései szerint elsősorban a négy- és ötcsillagos kategóriájú szállodákat választják

 – erről szintén a RIA Novosztyi írt. 

Az orosz utazásszervezők megkezdték az európai utazások korai lefoglalását a 2024-es nyári szezonra, szakértők elmondták, milyen kedvezményeket kínálnak a szállodák, és mennyit takaríthatnak meg, ha elővételben vásárolnak nyári jegyet. Az úti céltól, az érkezési dátumoktól és a szállodakategóriától függően a szállások árcsökkenése immár 5–35 százalék között mozog – közölték a cégek. De minél közelebb van a szezon, annál kisebb lesz a kedvezmény.

 

A legtöbb orosz turista 11-15 napra utazik

A görögországi túrák ára 23 364 rubeltől indul két személyre (Rodosz, hat éjszaka, háromcsillagos szálloda, nincs repülőút). Egy krétai utazás Antalyán keresztül repülővel 119 ezer rubeltől elérhető két személyre egy hétre.

A következő évi spanyolországi túrákat a Space Travel, a Fun&Sun, a PAC Group szervezésében lehet lefoglalni. A szálláson a kedvezmények elérik a 15-20 százalékot. Egy hét a Costa Doradán (háromcsillagos szálloda, reggeli) hatvanezer rubeltől már elérhető két főnek. A repülős útért külön kell fizetni. 

Vannak üdülési ajánlatok a Cote d’Azur-on, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nyáron Franciaországban rendezik az olimpiát, így a pihenni vágyóknak gyorsan meg kell határozniuk az üdülőhelyet és az érkezési dátumokat.

Vannak utak Ausztriába is, a kedvezmények most 15-20 százalékosak. Utazásokat foglalhatnak az oroszok továbbá Horvátországba, Montenegróba, Magyarországra és Szerbiába. Egy júliusi szerbiai turné például Moszkvából hét éjszakára 206 ezer rubelbe kerül két személyre. 

A szakértők azt tanácsolják azoknak a turistáknak, akik a 2024-es szezonban Európába utaznak, hogy előre vásároljanak repülőjegyet. A január–februári járatok viteldíjai a főszezonhoz képest 20-25 százalékkal, a fapados légitársaságoké pedig akár hetven százalékkal is olcsóbbak lesznek.

Az utazásszervezők egy másik előnyre is felhívják a figyelmet az Európába irányuló túrák korai lefoglalásával kapcsolatban. Ez egy lehetőség a vízum kapkodás nélküli megszerzésére. Az EU-kódex lehetővé teszi, hogy az utazni vágyók legkorábban hat hónappal a tervezett utazás előtt jelentkezzenek a schengeni területre.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.