Meghalt Gonzalo Lira

„Ez teljesen törvénytelen.”

2024. 01. 13. 12:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez teljesen törvénytelen” – írta kommentben Elon Musk Gonzalo Lira halálával kapcsolatban.

Az ukrán fogságban elhunyt Gonzalo Lira amerikai állampolgár volt, de a Biden-adminisztráció egyértelműen támogatta bebörtönzését és kínzását – közölte Tucker Carlson korábban.

Az X-en megjelent egy levél is. Alex Rubinstein újságíró megerősítette Gonzalo Lira halálát, és közzétett egy kézzel írott feljegyzést Gonzalotól, amelyet január 4-én kapott. 

Lira január 4-én megjelent levele szerint kettős tüdőgyulladás, valamint légmell és nagyon súlyos ödéma alakult ki nála. Ahogy fogalmazott, a tüdőgyulladás tényét csak december 22-én ismerték fel, miközben betegsége október közepén kezdődött – írta meg a Vg.hu.

A Vg.hu idézi az elhunyt újságíró édesapját is:

Nem tudom elfogadni, ahogy a fiam meghalt. Megkínozták, zsarolták, 8 hónap és 11 nap magánzárkában volt, és az Egyesült Államok nagykövetsége semmit sem tett a fiamért. Zelenskij diktátor felelős ezért a tragédiáért, Joe Biden szenilis amerikai elnök beleegyezésével.  

 

A latin-amerikai vlogger aktívan kommentálta az ukrajnai eseményeket. Letartoztatták májusban és vádat emeltek ellene, a bíróság pedig elrenelte őrizetbe vételét, majd később óvadék ellenében házi őrizetbe engedték – emlékeztet a Vg.hu tudósításában. 

Az ukrán titkosszolgálat (SZBU) szerint júliusban „a blogger megsértette a törvényt, és megpróbált elmenekülni az igazságszolgáltatás elől”. Később a bloggert Kárpátalján őrizetbe vették, és Harkovba vitték, ahol előzetes letartóztatásba került. Decemberben az SZBU-nak be kellett számolnia a blogger letartóztatásának hátteréről és a részletekről, miután Elon Musk amerikai milliárdos követelte, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök magyarázza meg Lira amerikai állampolgár letartóztatását. Musk panaszkodott, hogy a blogger egy ukrán börtönben ült, miközben az amerikai hatóságok több mint százmilliárd dollárt küldtek Kijevnek.

Borítókép: Gonzalo Lira vlogger

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.