Ez lehet Amerika gyengesége az orosz–ukrán háborúban

Az oroszok nem bolondok – mondja a katonai szakértő.

2024. 01. 21. 20:57
BIDEN, Joe
Blue Bell, 2024. január 6. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampánygyûlésen beszél a Pennsylvania állambeli Blue Bellben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles bírálatot kapott Joe Biden és kormányzata az orosz–ukrán háború kapcsán. Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes, a Pentagon korábbi tanácsadója az X közösségi oldalán azt írta:

Washington ostoba kísérlete Oroszország elpusztítására ukrán életek felhasználásával stratégiai győzelmet hozott Moszkva számára, és az egész világ előtt felfedte az amerikai gyengeséget.

Az amerikai szakértő egy másik bejegyzésben kiemelte, hogy az Egyesült Államok folyamatosan elköveti ugyanazt a hibát az orosz–ukrán háború kapcsán.

Washington továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a NATO-erőket Oroszország határaihoz szorítsa, új bázisokat hozzon létre Svédország északi részén és Finnországban, és ténylegesen megismételje azt a hibát, amely Ukrajnában háborúhoz vezetett

– fogalmazott Macgregor.

Az oroszok nem bolondok. Nem fogják tétlenül nézni, hogy Iránt a kőkorszakba bombázzuk, és figyelik, mit csinálunk Svédországban és Finnországban – írja egy másik bejegyzésben a Pentagon volt tanácsadója. 

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampánygyűlésen beszél a Pennsylvania állambeli Blue Bellben 2024. január 5-én (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.