A francia volt vezérkari főnök szerint rossz számítás lenne Oroszország kifáradására apellálni

Jean-Paul Palomero tábornok elemezte a háború jövőjét.

2024. 01. 07. 13:47
null
Kijev, 2024. január 3. Megrongálódott lakásuk nemzeti zászlóval díszített ablakán néz ki egy pár Kijevben az ukrán fõvárost elõzõ nap ért orosz rakétatámadás után, 2024. január 3-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moszkva rendelkezik a szükséges emberállománnyal és ipari teljesítménnyel egy hosszú háború megvívásához, vélekedett az LCI francia csatorna műsorában a francia légierő vezérkarának volt vezetője, Jean-Paul Palomero tábornok, aki értékelte az elkövetkező időszakot az ukrajnai háború szempontjából.

A téli fázisba lépve Vlagyimir Putyin folytatja a tavaly ugyanebben az időszakban bevezetett stratégiáját: lényegében az ukránok tevékenységét, mindennapi életét, morálját befolyásolja, és kétségtelenül megpróbál stratégiai célpontokat – energiatermelést és fegyvergyárakat – támadni,

– vezette le Palomero, később hozzátéve, hogy a tavalyi állapotok óta Oroszország „felpörgette a fegyveriparát”. Nem volt rest az orosz elnök lépéseit sem felsorolni: „Vlagyimir Putyin rendkívül magasra emelte a katonai költségvetést, katonai alapokra helyezte az országot, jelentősen növelte az orosz hadsereg létszámát és megerősítette a hadiipart”.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy a jelenlegi helyzet lehet-e az oka Ukrajna idei végső vereségének azt válaszolta, hogy „igen, talán. Az ukrán tábornokok kijelentései nem értek meglepetésként. Egyesek talán úgy gondolják, hogy ez úgy hangzik, mintha farkast kiáltanának, de én nem így gondolom”.

Az egykori vezérkari főnök szerint „rossz számítás lenne Oroszország kifáradására apellálni”. 

Borítókép: Megrongálódott lakásuk nemzeti zászlóval díszített ablakán néz ki egy pár Kijevben, az ukrán fővárost előző nap ért orosz rakétatámadás után, 2024. január 3-án (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.