Kiszabadult a börtönből a gyilkos paralimpiai bajnok

Oscar Pistoriust tizenegy évvel Reeva Steenkamp meggyilkolása után feltételesen szabadlábra helyezték.

Forrás: Independent, Sky News2024. 01. 05. 15:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A paralimpiai aranyérmes Oscar Pistorius tizenegy évnyi börtön után ma szabadult egy dél-afrikai börtönből – írja az Independent brit lap.

Pistorius bekerült a közösségi büntetés-végrehajtás rendszerébe, és már otthon van

– közölte a dél-afrikai büntetés-végrehajtási hivatal. A duplán amputált lábú férfit akkor barátnője, Reeva Steenkampot meggyilkolásáért ítélték el, miután 2013-ban Valentin-napon, pretoriai otthonukban egy kilenc milliméteres pisztollyal többször rálőtt a nőre egy bezárt vécéajtón keresztül.

A 37 éves, mostanra a hírek szerint teljesen megőszült Pistorius a vallás felé fordult, feltételesen szabadlábra helyezett új életét a dél-afrikai fővárostól néhány kilométerre, gazdag nagybátyja őrzött birtokának magas falai mögött kezdi meg. 

 

Pistorius feltételes szabadlábra helyezését először 2023 márciusában tagadták meg, miután azt a bíróság túl korainak ítélte. Az ügyvédje azonban a beadványt megismételte és nyolc hónappal később az ő javára döntöttek.

Borítókép: A szándékos emberölés vádjában bűnösnek talált Oscar Pistorius dél-afrikai futó, hatszoros paralimpiai bajnok perének ítélethirdetésén a pretoriai bíróságon 2016. július 6-án  (Forrás: MTI/EPA/AFP pool/Marco Longari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.