Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Skócia elesett – börtönbe kerülhetnek a genderlobbit elutasító szülők

A skót kormány hamarosan rácsok mögé küldheti azokat a szülőket, akik nem engedik meg a kiskorú gyermekeiknek, hogy megváltoztassák a nemüket, de még akkor is, ha megtiltják, hogy a gyerek ellenkező neműként viselkedjen.

Forrás: V4NA2024. 01. 16. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skót kormány által javasolt tervek szerint a skóciai szülőket hamarosan hét év börtönbüntetésre ítélhetik, ha megtagadják, hogy gyermekeik nemet változtassanak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A napokban nyilvános konzultációt indítottak a nemváltoztatási gyakorlatok megszüntetését célzó jogszabályról. Ez széles körű intézkedéseket tartalmaz azon szülők büntetőjogi felelősségre vonására, akik nem hajlandóak eleget tenni gyermekeik azon kívánságának, hogy ne csak nemi átalakuláson menjenek keresztül, hanem más nemként is azonosítsák magukat – például úgy, hogy ellenkező neműnek öltöznek.

Az Emma Roddick egyenlőségi miniszter által javasolt konzultáció büntethetővé tenné a szülők „kényszerítő” magatartását, ha nem egyeznek bele a nemváltoztatásba. Azt, hogy mi számít ilyen kényszerítésnek, a tervek tágan határozták meg – az áldozattal szembeni erőszakos, fenyegető vagy megfélemlítő viselkedéstől kezdve az áldozat mindennapi tevékenységeinek ellenőrzéséig terjednek.

A jogszabálytervezet védekezési lehetőséget tartalmaz. Ha a szülő bizonyítani tudja, hogy észszerű oka volt megtiltani a gyerekének a nemváltást vagy a nemváltásra utaló viselkedést, akkor megúszhatja a börtönt.

A tervezet ellenzői azzal érvelnek, hogy a javaslatok pusztító hatással lennének a szólásszabadságra, a magánéletre és a családi életre Skóciában.

Mélyen aggódunk amiatt, hogy ezek a tervek kriminalizálják a szerető szülőket, akik évekig börtönbüntetésre számíthatnak pusztán azért, mert nem hajlandók elfogadni a genderideológia kultuszát

– mondta Marion Calder, a For Women Scotland kampánycsoport igazgatója. Hozzátette, hogy az ilyen törvények példátlan hatalmat adnak az aktivistáknak és szociális munkásoknak, hogy beleavatkozzanak a családi életbe, miközben dermesztő hatást gyakorolnak a terapeutákra és tanácsadókra.

Az erőszak egyik formájaként emlegeti Maggie Chapman zöldpárti politikus azt, ha a szülő nem engedélyezi a kiskorú gyerekének, hogy a másik nemnek megfelelően viselkedjen, öltözködjön, vagy akár azt, hogy ténylegesen megváltoztassa a nemét.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.