Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Szijjártó Péter a kuvaiti külügyminiszterrel tárgyalt

Egyetértettünk abban, hogy egyre aggasztóbb irányt vesznek azok a háborús konfliktusok, melyek térségeinkben zajlanak – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter, miután a kuvaiti külügyminiszterrel tárgyalt.

2024. 01. 09. 17:10
SZIJJÁRTÓ Péter
Brüsszel, 2023. december 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagállamok külügyminisztereinek találkozóján Brüsszelben 2023. december 11-én. MTI/AP/Virginia Mayo Fotó: Virginia Mayo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szalem el-Abdullah el-Dzsábir asz-Szabah kuvaiti külügyminiszterrel egyeztetett kedden telefonon. Ezt a magyar tárcavezető közölte a Facebook-oldalán. 

Egyetértettünk abban, hogy egyre aggasztóbb irányt vesznek azok a háborús konfliktusok, melyek térségeinkben zajlanak 

– írta Szijjártó Péter. 

Bejegyzésében a tárcavezető úgy fogalmazott: tárgyalópartnerével megerősítették kölcsönös elkötelezettségüket az eszkaláció elkerülése érdekében mind Ukrajnában, mind a Közel-Keleten. 

Egyetértettünk abban, hogy ha a két konfliktusból bármelyik eszkalálódna, annak drámai hatása lenne a globális biztonságra és a szélsőséges erők megerősödéséhez vezetne világszerte

– tette hozzá a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/AP/Virginia Mayo)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.