Tinédzser fiút gyilkoltak meg Londonban szilveszterkor

A fiatal néhány perccel éjfél előtt hunyt el, tavaly ő volt a 22. tinédzserkorú, akit meggyilkoltak a brit fővárosban.

2024. 01. 01. 12:23
null
London, 2023. december 30. Teltházas utcabálról tájékoztató tábla a brit parlamentnek otthont adó londoni Westminster-palota óratornya, a Big Ben elõterében 2023. december 30-án. A brit fõváros jelképének tekintett Erzsébet-torony, ismertebb becenevén a Big Ben harangjátékát száz éve, 1923. december 31-én közvetítette elõször országszerte az egy évvel korábban alapított brit közszolgálati rádió, a BBC. A Temze-parti szilveszteri tüzijátékkal egybekötött centenáriumi ünnepségre százezres tömeget várnak a szervezõk. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, szilveszterkor egy 16 éves fiút halálra késelt a London északi részén található Primosa Hill nevű parkban, mely különösen népszerű a szilveszteri mulatozók körében. A hatóságokat helyi idő szerint húsz perccel éjfél előtt értesítették az esetről, akik kiérkezésük után azonnal megkezdték a fiú ellátását, ám nem sikerült megmenteni. Az időközben kiérkező mentők néhány perccel később halottnak nyilvánították a fiatalt. Az áldozat személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség arra kérte a szemtanúkat, minél hamarabb vegyék fel velük a kapcsolatot.

Nyugat-Európa nagyvárosaiban többnyire komolyabb incidens nélkül lezajlottak a szilveszteri mulatságok – még Berlinben is, ahol a tavalyi zavargások után négyezer rendőr ügyelt a rendre. A német vezetés ugyanis attól tartott, a Hamász palesztin terrorszervezet és az Izrael közötti háború miatt szélsőséges akciókra is sor fog kerülni. A szilveszterkor megkéselt fiatal a 22. tinédzserkorú volt, akit 2023-ban meggyilkoltak a brit fővárosban.

Londonban is több tízezren vonultak az utcákra, hogy megnézzék a tűzijátékot, az emberek közben azt skandálták, London mindenkié. Egyes becslések szerint a százezret is elérte a 15 perces műsoron résztvevők száma. 

Borítókép: Telt házas utcabálról tájékoztató tábla a brit parlamentnek otthont adó londoni Westminster-palota óratornya, a Big Ben előterében 2023. december 30-án (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.