Több mint száz palesztin lett a harcok áldozata az utóbbi 24 órában

Az elmúlt 24 órában legkevesebb 122 palesztin meghalt és további 256 megsebesült a Gázai övezetben az Izrael és a Hamász szervezet közötti háborúban – közölte szombaton az övezet egészségügyi minisztériuma.

Forrás: MTI2024. 01. 06. 12:25
Nur al-Samsz, 2024. január 4. Füst száll a magasba izraeli rajtaütés közben a ciszjordániai Túl-Karm közelében lévõ Nur al-Samszban 2024. január 4-én. Palesztin források szerint a két napja kezdõdött mûvelet során 17-en megsebesültek és több, mint száz embert vettek õrizetbe. A Hamász fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi áldozatokkal 22 722-re emelkedett a palesztin halálos áldozatok száma október 7-e óta, a sebesülteké pedig 58 166 – tették hozzá.
 

A háborút az váltotta ki, hogy az övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én terrortámadást követtek el dél-izraeli települések ellen.

 

A Hezbollah libanoni síita milícia közölte szombaton, hogy reggel több tucatnyi rakétával támadta Észak-Izraelt, megtorlásul egy Hamász-vezető bejrúti megöléséért.

 

Borítókép: Füst száll a magasba izraeli rajtaütés közben a ciszjordániai Túl-Karm közelében lévő Nur al-Samszban 2024. január 4-én (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.