Brüsszeli szankciócsomagok helyett béketárgyalásokat követelnek

Tizenkét szankciócsomag és milliárdos fegyverszállítások után Brüsszel intézkedéseinek eredményei meglehetősen szerények, ezért az Oroszország ellen bevezetett tizenharmadik csomag helyett inkább a béketárgyalásokat kellene elősegítenie az Európai Uniónak. Ezt Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti képviselőjelöltje jelentette ki azután, hogy elfogadták a legújabb csomagot.

Forrás: V4NA2024. 02. 26. 19:00
"Maischberger".
Petra STEGER, politician, FPÃ-, FPOE, portrait, portrÃ_t, portrait, cropped single image, single motive, "Maischberger", talk show, WDR / ARD, 20.03.2019. | Usage worldwide (Photo by Malte Ossowski/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Malte Ossowski/ AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió Tanácsának belga elnöksége a héten bejelentette, hogy elkészült az új, Oroszország elleni 13. uniós szankciócsomag. A tanács pénteki brüsszeli közleménye szerint a szankciós lista az újabb csomag részeként 106 ember és 88 szervezet nevével bővült, akik vagy amelyek felelősek az Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét aláásó vagy fenyegető cselekményekért. A V4NA nemzetközi hírügynökség hívta fel a figyelmet arra, hogy Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai szóvivője és uniós képviselőjelöltje úgy látja, hogy ez egy bukott rendszer folytatása.

Tizenkét szankciócsomag és milliárdos fegyverszállítások után az uniós intézkedések eredményei meglehetősen szerények. Oroszországnak sikerül stabilan tartania a gazdaságát, és egyszerűen csak átirányítja az importját más országokon keresztül. Másrészt az európai ipar masszívan szenved a magas energiaköltségek miatt, és nagymértékben külföldre költözik

– mutatott rá a jobboldali politikus. Úgy véli, Brüsszel sikertelen szankciórendszerének, amely veszélyezteti a jólétet és a békét is egyre távolabbra tolja, véget kell vetni.

Legfőbb ideje, hogy a békekezdeményezéseket előrevigyük. Ehhez Brüsszel mellett Ausztria is hozzájárulhatott volna, de a néppárti–zöld kormány eddig inkább eltemette az alkotmányosan garantált semlegességünket, és minden tiltakozás nélkül támogatta az önpusztító szankciórendszert

– fogalmazott Petra Steger, aki szerint Ausztriának kezdettől fogva az örökös semlegesség pozíciójából kiindulva, hagyományos közvetítői szerepére kellett volna támaszkodnia. Kiemelte, hogy Karl Nehammer kancellár, Werner Kogler és társai már régen elvesztették minden érdeklődésüket a lakosság iránt. Ezt mutatja az Európai Külkapcsolati Tanács friss felmérése is, amely szerint az osztrákok 49 százaléka támogatja a béketárgyalásokat, míg az eddig folytatott politikát csak 23 százalék. A lakosság akaratával ellentétben a szövetségi kormánykoalíció támogatja az uniós szankciós intézkedéseket, és ezzel folytatja alkotmányos semlegesség elárulását – hívta fel a figyelmet az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti képviselőjelöltje.

Borítókép: Petra Steger, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselőjelöltje (Fotó: AFP/Malte Ossowski/Sven Simon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.