Hazaárulás miatt tartóztattak le egy orosz–amerikai nőt

Az USA befolyása már mindenhol érvényesül.

Forrás: Reuters2024. 02. 20. 18:53
Policemen stand in front of the monument for the victims of political repressions in front of FSB (former KGB) headquarters in Moscow on October 29, 2023. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSB) nemrégiben bejelentette egy 33 éves, orosz–amerikai kettős állampolgárságú nő letartóztatását hazaárulás gyanújával, írta meg a Reuters hírügynökség. A Los Angeles-i lakos kilétét nem hozták nyilvánosságra, de azt állítják, hogy Ukrajna fegyveres erői számára gyűjtött pénzt.

Az FSB közleménye szerint a nőt február 2022 óta gyanúsítják azzal, hogy aktívan gyűjtött pénzt egy ukrán szervezetnek, amelyet végül az ukrán hadsereg kapott meg – erről már a Politico számolt be.

Az orosz biztonsági szolgálat hangsúlyozta, hogy a nő cselekedeteit illegálisnak minősítették, mivel azok veszélyeztették Oroszország nemzetbiztonságát.

Az FSB nem hozta nyilvánosságra a letartóztatott nő nevét, de részletezte az ellene felhozott vádakat, így ez egy érzékeny fejlemény az országközi kapcsolatokban. A következő napokban megkezdődnek a diplomáciai egyeztetések Oroszország és az Egyesült Államok között az elítélt személy letartóztatásának és annak szélesebb körű következményeinek menetéről.
Borítókép: Orosz rendőrök állnak a politikai elnyomás áldozatainak emlékműve előtt az FSZB (volt KGB) moszkvai székháza előtt (Fotó: Alexander Nemenov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.