Itt a bizonyíték, már a saját emberei sem bíznak Joe Bidenben + videó

Hillary Clinton is elismerte, hogy a kor kérdése jogosan merül fel az elnökjelöltek kapcsán. Bill Clinton volt elnök vezető stratégája, James Carville pedig arról beszélt, hogy a Fehér Házban nem bíznak Joe Biden nyilvános szerepléseiben, ezért utasította vissza az interjút a Super Bowl előtt, amikor egész évben ez a legnagyobb a televíziós nézettségű műsor. De Paul Begala, Bill Clinton egykori stratégája is elismerte, hogy Robert Hur különleges ügyész jelentése Biden egészségügyi állapotáról szörnyű volt a demokraták számára, amit tovább fokozott Joe Biden reakciója.

2024. 02. 11. 18:49
BIDEN, Joe
Washington, 2024. február 1. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a 72. alkalommal tartott, úgynevezett nemzeti imareggelin a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2024. február 1-jén. A hagyományos évenkénti rendezvényen az amerikai törvényhozók mellett számos külföldi vendég is részt vett. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogos kérdésnek nevezte Hillary Clinton a Joe Biden amerikai elnök életkorával kapcsolatos aggodalmakat. A volt first lady azzal folytatta az MSNBC műsorában, hogy érdemei miatt áll Biden mellett. Clinton jó pártkatonaként azért megjegyezte, hogy Donald Trump csak három évvel fiatalabb, mint Joe Biden.

Hillary megjegyzése akkor hangzott el, amikor Bill Clinton volt elnök vezető stratégája, James Carville arról beszélt, hogy a Fehér Háznak kevés bizalma van Biden elnökben, miután visszautasított egy interjút a Super Bowl, vagyis az amerikaifutball-bajnokság döntője előtt. Carville, aki régóta demokrata párti, a CNN-nek fejtette ki a véleményét a helyzetről.

Ezekben az órákban van a legnagyobb tévénézettség egész évben, aznap lehetőséged nyílik egy 20-25 perces interjúra, te pedig visszautasítod? Ez egyfajta jele annak, hogy a stáb nem bízik benned vagy te magad nem bízol a stábban. Ezt nem lehet másképp értelmezni

– mondta James Carville. A hét elején Paul Begala, Bill Clinton egykori stratégája és a CNN politikai kommentátora is elismerte, hogy Robert Hur különleges ügyész jelentése Biden egészségügyi állapotáról szörnyű volt a demokraták számára, amit tovább fokozott Joe Biden reakciója.

Eközben Jill Biden first lady szombaton nevetséges magyarázatot adott arra, hogy Joe Biden miért felejtette el a Robert Hur különleges ügyésznek adott interjújában fia, Beau halálának évét. A first lady élesen bírálta az ügyészt, mondván, hogy a gyászt használta fel Biden ellen, hogy politikai pontokat szerezzen. Azt mondta, hogy a fia elvesztése miatti gyászt nem években mérik, ezért nem kell feltétlenül tudni, hány éve és mikor történt az eset.

A vizsgálatra azért volt szükség, hogy kiderítsék, büntetőjogi felelősségre kell-e vonni az elnököt néhány titkos dokumentum helytelen kezelése miatt. Az iratok között szerepeltek az afganisztáni katonai és külpolitikára vonatkozó minősített dokumentumok, valamint más nemzetbiztonsági és külpolitikai vonatkozású iratok, amelyek Robert Hur szerint érzékeny hírszerzési forrásokat és módszereket tartalmaztak. Robert Hur a jelentésben az elnök homályos memóriájának számos példája között említette, hogy Biden nem emlékezett fia halálának időpontjára. A különleges ügyész szerint Biden szimpatikus, jó szándékú, idős embernek tűnt, akinek rossz a memóriája. Joe Biden egyébként a jelentésben nem emlékezett arra sem, hogy mikor volt alelnök. Az interjú első napján elfelejtette, hogy mikor ért véget a megbízatása, és az interjú második napján elfelejtette, hogy mikor kezdődött.

A jelentés nyilvánosságra kerülése után Joe Bidennek sikerült rendesen leégetnie magát. 

Jó szándékú vagyok, idős ember vagyok, és tudom, hogy mi a fenét csinálok. Voltam elnök – én állítottam talpra ezt az országot. Nincs szükségem az ajánlására

– reagált a különleges ügyész jelentésére, majd percekkel később az egyiptomi elnököt tévesen Mexikó elnökének nevezte.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ronny Jackson texasi republikánus politikus, a Fehér Ház volt orvosa szerint Robert Hur különleges tanácsadó jelentése megerősíti azt, amit ő és sokan mások már évek óta tudnak: napról napra egyre rosszabb állapotban van Joe Biden.

Joe Biden jelöltsége óta mondom, hogy ez az ember kognitív szempontból nem alkalmas arra, hogy elnökünk, vezetőnk és főparancsnokunk legyen. Ezt mondom újra és újra. Nyolc éven át, amikor alelnök volt, minden nap figyeltem ezt az embert a nyugati szárnyban és annak környékén. Drámai különbség van az akkori és a mostani állapota között

– fogalmazott a Fox News amerikai hírhálózatnak Ronny Jackson, aki Barack Obama elnöksége alatt szolgált a Fehér Házban. Megjegyezte, hogy a szakvéleményével még a Biden-féle igazságügyi tárca által kinevezett szakértői jelentés is egyetért.

Ronny Jackson szerint azonban az ország jövője függhet attól, hogy Joe Biden marad-e az Egyesült Államok elnöke.

Ez egy valódi nemzetbiztonsági kérdés. Sok minden történik a tengerentúlon. Az ellenfeleink egyáltalán nem tisztelnek minket. Nem félnek tőlünk és a szövetségeseinktől, akik nem bíznak bennünk, és nem igazán tudják, hogy ott leszünk-e, ha valami rossz történik

– sorolta az aggodalmakat a Fehér Ház korábbi orvosa.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.