Meghibásodott a Star Wars hullámvasút Disneylandben, 12 embert kellett kimenteni

Nagyjából negyven tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

Forrás: MTI2024. 02. 07. 12:08
Roller,Coaster hullámvasút, vidámpark
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét embert menekítettek ki a hongkongi Disneyland meghibásodott, zárt terű hullámvasútjáról, miután a gépezet leállt és az utasok a pályán rekedtek – közölték a helyi hatóságok szerdán.

A rendőrség és a tűzoltók helyi idő szerint 15 óra után kaptak bejelentést az esetről. Személyi sérülés nem történt, a helyszínen sem füst, sem tűz nem volt – közölte a rendőrség szóvivője. Az utasokat a bejelentés után egy órával sikerült kimenekíteni – jelentette a tűzoltóság. 

Nagyjából negyven tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A Csillagok háborúja tematikájú, zárt terű hullámvasút neonfényekkel tarkított sötét tereken megy keresztül.

A Disney egyelőre nem reagált a történtekre. Ugyanakkor a hivatalos weboldalon található korábbi előzetes tervek szerint a hullámvasutat február 26. és március 1. között karbantartás miatt lezárják.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.