A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Összecsaptak egymással a migránsok Hágában + videók

A rendőrök könnygázzal próbálták megfékezni a zavargásokat, miután eritreai migránsok két csoportja között verekedés tört ki. Az összecsapásban több rendőrautót is felgyújtottak.

2024. 02. 18. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hágai rendőrök könnygázzal próbálták megfékezni a zavargásokat, miután az eritreaiak két csoportja között verekedés tört ki a hollandiai Hágában egy konferenciaközpontnál. A helyszín közelében szombat este rendőrautókat is felgyújtottak. 

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta az összetűzést. A randalírozók nagy kövekkel, kerékpárokkal, faágakkal és közlekedési táblákkal dobálták meg a rendőröket.

Az Omroep West közszolgálati műsorszolgáltató tudósítása szerint

a migránsok tűzijátékokkal is rátámadtak az egyenruhásokra.

A konferenciaközpont ablakait betörték. A randalírozók a helyszínen tartózkodó riporter szerint megpróbáltak betörni az épületbe is, amit a rendőrség igyekezett megakadályozni.

A zavargásban két rendőrautót is felgyújtottak, Jan van Zanen, Hága polgármestere pedig felhatalmazta a rendőrséget a könnygáz alkalmazására – erősítette meg a rendőrség szóvivője a Regio15 regionális médium első tudósítása után. Van Zanen a zavargások környékére szükségállapotot rendelt el – közölte a hágai önkormányzat szóvivője, az NL Times hírportál tudósítása szerint. 

Borítókép: Zavargás Hágában (Forrás: X/Owen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.