Új háborúra készül az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok katonai eszközök felhalmozásába kezdett Ausztráliában. A jelek szerint arra készül, hogy újabb háború robban ki, ezúttal Kína és Tajvan között. A washingtoni kínai nagykövetség csupán annyit reagált a Reuters hírügynökség értesüléseire, hogy az Egyesült Államoknak nem kellene tovább szítania az egyébként is meglévő feszültséget.

2024. 02. 01. 16:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron az amerikai és az ausztrál katonai csapatok nagyszabású hadgyakorlatot tartottak, ahol patraszállást, szárazföldi harcokat és légi műveleteket gyakoroltak. Akkor a sajtóban mindenhol azzal foglalkoztak, hogy a szövetségesek elmélyítik védelmi együttműködésüket Kína növekvő katonai ambícióinak ellensúlyozására. Amerikai források most arról számoltak be a Reuters hírügynökségnek, hogy a gyakorlatoknak komoly mögöttes céljuk is lehetett.

A műveletek segítségével új katonai felszereléseket tudtak létrehozni és felhalmozni Ausztráliában.

 

Az Egyesült Államok eszerint egy új háború kirobbanásával számol, ezúttal egy távol-keleti helyszínen, Kína és Tajvan között.

A felszerelés mennyisége, amelyet az Egyesült Államok hadserege korábban nem ismert el, elegendő ahhoz, hogy körülbelül három logisztikai századot lásson el, amelyeknek legalább 500 vagy több katonája van, és amelyek arra összpontosítanak, hogy az utánpótlás eljusson a harcoló katonákhoz – írja a Reuters. 

Szeretnénk minél többet gyakorolni

– jelentette ki a hírügynökségnek Charles Flynn tábornok, a hadsereg csendes-óceáni térségében szolgáló parancsnoka.

A washingtoni kínai nagykövetség közvetlenül nem reagált erre, de a szóvivő azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak fel kell hagynia a katonai kapcsolatok erősítésével a tajvani régióban, és még inkább 

fel kell hagynia minden olyan tevékenységgel , ami fokozhatja a feszültséget.

Az Egyesült Államok hivatalosan nem mondta ki, hogy beavatkozna, ha Kína megtámadná Tajvant, de Joe Biden elnök többször is felvetette, hogy amerikai csapatokat telepítene a sziget védelmére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.