Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

A harmadik világháború kezdetének kockázatát hordozza Macron ötletelése

Moszkva több információra kíváncsi Emmanuel Macron azon elképzeléséről, hogy a NATO-csapatok érkezzenek Ukrajnába. Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kezdeményezte, ahol napirendre kell kerülnie a Taurus-ügynek is Dimitrij Poljanszkij szerint.

2024. 03. 10. 11:29
MACRON, Emmanuel
Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatót tart az Ukrajna megsegítésére összehívott támogatói konferencia végén a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában 2024. február 26-án. (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Gonzalo Fuentes) Fotó: Gonzalo Fuentes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésének összehívását kezdeményezte, hogy megtárgyalják a francia elnök elképzelését NATO-csapatok Ukrajnába küldéséről, számolt be róla a Mandiner. 

Dimitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese New Yorkban kifejtette: Moszkva szeretne több információt megismerni Emmanuel Macron ötleteléséről, amely véleménye szerint a

harmadik világháború kezdetének kockázatát hordozza.

A diplomata hozzátette: szeretné, ha napirendre vennék a magas rangú német katonai vezetőknek tulajdonított beszélgetést arról, hogy Németország levegőből indítható Taurus rakétákat bocsátana Ukrajna rendelkezésére. Dmitrij Poljanszkij leszögezte,

Oroszországnak nem áll szándékában katonai úton megszabadulni a kijevi rezsim vezetőjétől.

Aki titkon ebben reménykedik, annak csalódást kell okoznia, mert ez nem szerepel Moszkva tervei között. Elmondta: az Odessza elleni szerdai légitámadás célpontja egy tengeri drónok összeszerelésével foglalkozó üzem volt, ahol brit alkatrészekből állítanak össze katonai eszközöket.

A Biztonsági Tanácsban Oroszországot képviselő diplomata arra is utalt Odessza említésével, hogy Emmanuel Macron a NATO-egységek Ukrajnába küldésére vonatkozó elképzelését a közelmúltban azzal egészítette ki, hogy 

Franciaország akkor vezényelne katonákat Ukrajnába, ha Kijevet vagy Odesszát támadás érné

orosz részről.

Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatót tart az Ukrajna megsegítésére összehívott támogatói konferencia végén a párizsi államfői rezidencián, az Élysée-palotában 2024. február 26-án (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Gonzalo Fuentes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.