Donald Trump: Biden hazudott

Donald Trump kijelentette, hogy Joe Biden hazudott évértékelő beszédében, amikor a kétpárti határtervezetről beszélt. Trump szerint a jelenlegi elnök a felelősséget akarja lerázni magáról a választások előtt.

2024. 03. 21. 19:37
TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök sajtóértekezletet tart 2024. március 4-én Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha nem csinálna semmit, ha csak a strandra ment volna, akkor is jobban járunk – jelentette ki Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, korábbi amerikai elnök, amikor Joe Biden jelenlegi elnök határpolitikáját és tevékenységét jellemezte.

 

 

Ez súlyosbította volna a problémát

– mondta Trump, amikor arról beszélt, hogy Biden hazudott évértékelőjében, amikor a kétpárti határtervezetről beszélt, ami a republikánus és demokrata tárgyalások eredményeként született, de a szenátuson nem jutott túl.

Ez a határbiztonsági reformok legkeményebb sorozata, amelyet valaha láttunk

 – jelentette ki a demokrata elnök, de Trump és a republikánusok ezt cáfolják, mert nem fékezte volna meg a migránsok áradatát, és nem oldotta volna meg azt a válságot, amivel az Egyesült Államok határán szembe kell nézni. A beszédben azt hazudta, hogy ez a tervezet segített volna az országon.

A volt amerikai elnök úgy gondolja, hogy Biden ezzel csak a felelősséget akarta hárítani a saját migránspolitikai csődje miatt a novemberi választások előtt. 

Trump rámutatott arra, hogy a tavaly a republikánus többségű kongresszus által elfogadott HR2 határvédelmi törvényjavaslat jelentene megoldást. Ez tartalmazza többek között azt is, hogy ha egy hét alatt ötezernél több migráns érkezik az országba, a déli határt le lehet zárni. A tervezet a szenátusban a demokraták ellenállásán elbukott. Ennek okaira is kíváncsi Trump.

A republikánus jelölt kifejtette, hogy amikor Biden átvette a hatalmat, akkor a déli határ helyzete olyan jó volt, mint még soha. A migránsok ugyanis nem tudtak átjutni rajta. Ezzel összehasonlítva ma az Egyesült Államok a migránsok áradatától szenved a határon, az ország belsejében romlik a közbiztonság, mert bűnözők, akár terroristák is bejuthattak az államokba.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.