Játszótér mellett csapódott be az ukrán lövedék + videó

A Belgorodot ért támadásban senki nem sérült meg komolyabban, de métereken múlt a tragédia.

2024. 03. 16. 17:15
GLADKOV, Vjacseszlav
Belgorod, 2024. március 16. A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott képen kiégett autóroncsok Belgorodban 2024. március 16-án, miután ukrán tüzérségi támadás érte a várost. A kormányzó szerint legalább három ember életét vesztette. MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Játszótér mellett csapódott földbe egy lövedék az ukrán határ mellett található orosz Belgorod városában, amelyről a Telegramra is felkerült egy videó. A becsapódás pillanatában látszik, hogy egy férfi a kutyáját sétáltatta, alig pár méterre tőle robbant fel a lövedék. A férfi az információk szerint túlélte az esetet, könnyebb sérülésekkel és egy szakadt kabáttal megúszta a támadást.

Az ukrán határ közelében fekvő Belgorod város környékét az elmúlt napokban gyakran támadják az ukrán fegyveres erők, szombaton ezen az akción kívül is volt egy két halálos áldozattal és nyolc sebesülttel járó támadás a területi kormányzó beszámolója szerint.

További öt ember sérült meg egy autóban, amelyet egy ukrán drón talált el. Pénteken az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása alapján hét ukrán rakétát semmisítettek meg Belgorod felett. Az ukrajnai Harkiv megyével szomszédos Belgorod ellen gyakorta intéznek rakétatámadást ukrán oldalról, tavaly decemberben például egy rakétatámadásban 25 civil halt meg – tették hozzá.

Borítókép: Legalább három ember életét vesztette az elmúlt napok támadásaiban (Fotó: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.