Mégis érkeznek Taurus rakéták Ukrajnába?

A német parlament a jövő héten szavaz arról, hogy adjon-e Ukrajnának Taurus rakétákat. A múlt héten robbant ki a botrány, amikor Moszkva nyilvánosságra hozta annak a hangfelvételnek az átiratát, amiben magas rangú német tisztek folytatnak megbeszélést a rakéták ukrajnai felhasználásáról. Akkor és korábban is Olaf Scholz kancellár azt nyilatkozta, hogy ez nem fog megtörténni.

Forrás: Mandiner2024. 03. 07. 21:34
SCHOLZ, Olaf
Olaf Scholz német kancellár sajtótájékoztatót tart a Vatikánban 2024. március 2-án. (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami) Fotó: Giuseppe Lami
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaf Scholz korábban arról beszélt, hogy aggódik a rakéták Kijevbe küldése miatt, mivel az a háború eszkalálódásához vezethet, számolt be róla a Mandiner.

Hamarosan ismét szavazhatnak a Bundestagban arról, hogy Taurus rakétákat adjon a német haderő Ukrajnának – írja a Portfolio.

A lap arról is írt, hogy a vonatkozó javaslatot a legnagyobb ellenzéki párt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) tervezi benyújtani,

várhatóan jövő héten lesz már róla szavazás.

Amennyiben mégis megszavazzák, az előterjesztés értelmében „a német kormánynak azonnal és a legnagyobb mértékben eleget kell tennie” Ukrajna kérésének, arra vonatkozóan, hogy szállítson nekik a német haderő Taurus nagy hatótávolságú rakétákat.

Korábban a Mandiner is beszámolt róla, hogy Olaf Scholz német kancellár továbbra is aggódik amiatt, hogy a Taurus rakéták Kijevbe küldése a háború eszkalálódásához vezethet.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár sajtótájékoztatót tart a Vatikánban 2024. március 2-án (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.