Nagy lehet a baj az ukrán haderőnél

Lemondott tisztségéről az Ukrán Fegyveres Erők Tavrija csoportjának szóvivője azután, hogy távozott a sajtószolgálat vezetője is.

2024. 03. 17. 7:06
null
Donyecki régió, 2024. március 1. Ukrán tüzérek egy 152 mm-es Dana önjáró löveggel tüzelnek az orosz erõkkel folytatott harcok alatt a donyecki régióban 2024. március 1-jén. MTI/AP/Roman Chop/Roman Chop Fotó: Roman Chop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrán Fegyveres Erők Tavrija operatív-stratégiai csoportjának másik szóvivője, Dmytro Likhovoj bejelentette lemondását, erről a Facebookon írt. A férfi rendszeresen nyilatkozott a csoport helyzetéről, többek között az Avgyijivkáért folytatott harcok idején is – emlékeztet a Lenta.ru

Tegnaptól nem vagyok többé a sajtóosztály vezetője és a Tavrija-csapatok operatív-stratégiai csoportosításának szóvivője

– írta a közösségi hálózat blogján, és megjegyezte, hogy most visszatér mindennapi feladataihoz.

A RIA Novosztyi emlékeztet, hogy a szóvivő lemondására közvetlenül azután került sor, hogy ismertté vált az ukrán légierő parancsnokságának tanácsadója, Jurij Ignat távozása, aki 2018 óta vezette a parancsnokság sajtószolgálatát, tehát már jóval az orosz–ukrán háború kitörése előtt kezdte ezt a munkát. Az Ukrán Légierő parancsnoka, Mikola Olescsuk elmondta, hogy Ignat más területen fog tovább dolgozni.

Emlékezetes, hogy az ukrán haderőnél korábban is sok gond volt a szóvivőkkel. Ilyen volt az Amerikából „importált” személyiségzavarral küzdő szóvivő is, ki minden orosz újságíró kivégzését ígérte korábban, igazi demokrataként. 

De a szóvivő nemcsak Ukrajnában okozott botrányokat, hanem az Egyesült Államokban is kérdések merültek fel vele kapcsolatban.

Borítókép: Ukrán tüzérek egy 152 mm-es Dana önjáró löveggel tüzelnek az orosz erőkkel folytatott harcok alatt a donyecki régióban 2024. március 1-jén (fotó: MTI/AP/Roman Chop/Roman Chop)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.