Tűz ütött ki a Tesla németországi üzemének közelében, leállt a termelés

Tűz keletkezett kedden az amerikai Tesla autógyár németországi üzemének közelében, aminek következtében a környéken megszűnt az áramszolgáltatás – közölték a német hatóságok kedden.

Forrás: MTI2024. 03. 05. 11:29
Tesla factory - standstill after power failure
A tűzoltóság és az üzemi tűzoltóság járművei parkolnak a grünheidei Tesla autógyár területén. (Fotó: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég szóvivője a dpa német hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az áramkimaradás miatt az elektromos meghajtású autókat gyártó cég Berlinhez közeli üzemében le kellett állítani a termelést.

A rendőrség közlése szerint mindazonáltal a tűz nem terjedt át az autógyárra.

Az amerikai vállalat szeretné bővíteni az évente félmillió autót legyártó németországi üzemét, de a terv egyelőre akadályba ütközött, mert a helyi lakosok leszavazták a bővítéshez szükséges – elsősorban a fák kivágására vonatkozó – indítványt.

A Tesla a duplájára, évi egymillió autóra tervezi növelni az üzem kapacitását, és célja az is, hogy elérje az évi 100 gigawattóra akkumulátortermelést, amivel uralhatná az európai piacot.

Borítókép: A tűzoltóság és az üzemi tűzoltóság járművei parkolnak a grünheidei Tesla autógyár területén. (Fotó: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.