Világháborúra készül Németország

Pistorius az új fenyegetésekhez akarja igazítani a Bundeswehrt. Az átalakítások célja, hogy ahogy fogalmazott, senkinek eszébe se jusson megtámadni őket.

Forrás: Junge Freiheit2024. 04. 05. 10:14
New structure of the Bundeswehr
Boris Pistorius (SPD) védelmi miniszter részt vesz a Bundeswehr jövőbeli struktúrájáról szóló döntésről szóló sajtótájékoztatón. Fotó: Michael Kappeler Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boris Pistorius német védelmi miniszter ismertette a Bundeswehr tervezett strukturális reformját. A bejelentés értelmében mind a fegyveres erőket, mind a polgári közigazgatást átszervezik, hogy azok hatékonyabban illeszkedjenek a honvédelemhez. A cél az, hogy a szövetségi védelmet „rugalmasabb, agilisabb és hatékonyabb struktúrákkal” igazítsák a jelenlegi fenyegetésekhez, írta a Junge Freiheit.

New structure for the Bundeswehr
Boris Pistorius (jobbra), Németország védelmi minisztere Carsten Breuer fegyveres erők főfelügyelőjével tartott sajtótájékoztatón bemutatja a Bundeswehr új struktúráját. (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler)

Az európai fenyegetettségi helyzet fokozódik, és szembe kell néznünk az ebből adódó kihívásokkal

– mondta Pistorius.

Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy Németország megvédi magát és szövetségeseit. Senkinek még csak eszébe se jusson megtámadni minket

– hangsúlyozta a szociáldemokrata politikus.

 

Új parancsnokság, új Bundeswehr-alegység

A reformtervek kulcsfontosságú eleme a jelenleg a külföldi missziókért felelős műveleti parancsnokság és a honvédségért felelős területi parancsnokság összevonása. Mindkét parancsnokságot a Bundeswehr új operatív parancsnokságába kívánják összevonni. Pistorius azt is tervezi, hogy felértékeli az informatikai biztonság területét, és létrehozza a fegyveres erők új kiber- és információs térrel foglalkozó részlegét. 

A Bundeswehr jelenleg három haderőnemből áll: a hadseregből, a légierőből és a haditengerészetből. 

További reformintézkedésként a honvédelmi erőket a hadsereghez, a Bundeswehr légügyi hivatalát pedig a légierőhöz kívánják rendelni. A jövőben az egészségügyi szolgálat, a logisztika, a nukleáris, a biológiai és a vegyi fegyverek elleni védelem, a katonai rendőrség, a polgári-katonai együttműködés és más katonai szolgálatok, mint például a Bundeswehr tervezési hivatala, az új támogatási területbe kerülnek. 

Ez az összevonás „nemcsak azt fogja biztosítani, hogy ezeket a képességeket a műveleti parancsnokság követelményeinek megfelelően biztosítsák, hanem azt is, hogy rugalmasan bevethetők legyenek a fegyveres erők valamennyi haderőnemének valamennyi műveleti lehetőségében” – jelentette be a védelmi minisztérium.

A Bundeswehrnek nincs elegendő felszerelése valamint az infrastruktúra leromlott. Ezek a megállapítások a fegyveres erők parlamenti biztosának jelentéséből derülnek ki, mely a német fegyveresek erők jelenlegi állapotáról adott tájékoztatást, írta meg lapunk korábban.

Borítókép: Boris Pistorius (SPD) védelmi miniszter részt vesz a Bundeswehr jövőbeli struktúrájáról szóló döntésről szóló sajtótájékoztatón. (Fotó: dpa Picture/Alliance/AFP/ Michael Kappeler)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.