Donald Tusk gengsztervilágot csinál a közéletből

Ryszard Legutko, a lengyel Jog és Igazságosság párt európai parlamenti képviselője szerint fokozatosan építi le a lengyel közéletet Donald Tusk és baloldali kormánya.

2024. 04. 01. 15:03
Donald Tusk lengyel kormányfő teljesíti Ursula von der Leyen uniós bizottsági elnök utasításait (Fotó: NurPhoto via AFP/ANDRZEJ IWANCZUK)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelországban a jelenlegi hatóságok rendszerszintű harcot folytatnak az ellenzék ellen, erről beszélt Ryszard Legutko lengyel jobboldali politikus a sajtónak. A legutóbbi lengyel parlamenti választáson legtöbb szavazatot szerzett párt, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselője szerint botrány, amit Donald Tusk és baloldali kormánya tesz, amióta átvették az ország vezetését.

Ryszard Legutko lengyel jobboldali politikus, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselője (Fotó: NurPhoto via AFP/Artur Widak)
Ryszard Legutko lengyel jobboldali politikus, a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselője (Fotó: NurPhoto via AFP/Artur Widak)

 

Őrültnek kell lenni ahhoz, hogy ne értsünk egyet azzal, hogy ez egy szörnyű botrány. A lengyel közélet egyre jobban a gengsztervilág felé halad. Ez a folyamat hónapok óta zajlik és egyre drasztikusabbá válik, ahogy egyre több határt lépnek át. Mindezt pedig hazugságok tömkelege kíséri, amely ennek a politikai tábornak a specialitása

– jelentette ki Legutko, aki szerint egyre több a szovjet–bolsevik–kommunista elem. Példa erre az oktatási rendszer megváltoztatása, hogy a fiatalokat eltávolítsák a lengyel történelemtől és kultúrától, valamint az egyház és a papok elleni támadások, de meg kell említeni a jobboldali politikusok ellen indított boszorkányüldözést is és az elnöki kegyelmet kapott, mégis börtönbe zárt politikusokat.

Ezek azok a szálak, amelyek a barbárság felé való elmozdulást kísérik. Ha mindezeket a szálakat, vagyis a kultúra, az oktatás, a törvények lerombolását összevonjuk, akkor egy nagyon következetes programot kapunk

– mondta egy interjúban a Jog és Igazságosság (PiS) európai parlamenti képviselője. Megjegyezte végül, az elképzelés az, hogy Donald Tusk a támadásokat személyessé teszi, így iktatja ki a célpontokat, és egy hónapokig vagy talán évekig tartó, masszív, tartós hadjáratot folytat ellenük.

Legutko párttársa, Anna Krupka a napokban szintén élesen bírálta Donald Tusk kormányát: a közösségi oldalán egy bejegyzésben felvetette, hogy Tusk és emberei már 24 órát sem bírnak ki hazugságok nélkül.

Borítókép: Donald Tusk lengyel kormányfő teljesíti Ursula von der Leyen uniós bizottsági elnök utasításait (Fotó: NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.