Drogbandák lövöldöznek a magyarok által kedvelt spanyol üdülővárosban + videó

A dél-spanyolországi Marbellán az elmúlt két hónapban már ötször nyitottak tüzet a nyílt utcán az egymással harcoló kábítószer-kereskedő bandák.

2024. 04. 04. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatos utcai lövöldözésre panaszkodnak a helyiek a magyarok körében is népszerű spanyol nyaralóvárosban, Marbellán. A Costa del Sol turistaparadicsomában az elmúlt két hónapban már öt fegyveres konfliktust jelentettek be a rendőrségen, mindegyik a többnyire fiatalokból álló, helyi kábítószer-kereskedő bandákhoz köthető, de nincs összefüggés a támadások között.

A héten egy helyi lakos vette videóra, ahogy három férfi dulakodik az utcán a Los Naranjos nevű lakónegyedben, majd eldördül több lövés. A közösségi médiában azt írta, hogy ő és több környékbeli ismerőse is fél kimenni a lakásából, mert rendszeresen belefutnak a konfliktusos bandákba, ezért most már arra kérik az önkormányzatot, hogy tegyen valamit annak érdekében, hogy ismét biztonságban érezhessék magukat.

A napokban történt lövöldözés elkövetői sajtóinformációk szerint svéd állampolgárok, és nem tudták elfogni őket, miután kocsival elmenekültek a helyszínről. Áldozatuk egy 21 éves fiatal, akinek származását nem tették közzé. Őt jelenleg is kórházban ápolják, mert mindkét térdén megsérült, valamint egy harmadik golyó medencetájékon találta el.

Rendőrségi szakértők azt mondják, hogy azért sűrűsödnek ezek az események az andalúz városban, mert túl sok kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbanda központosul túl kis helyre, és most már állandóak köztük a hatalmi harcok. Az összes közelmúltbeli lövöldözés Puerto Banús és Nueva Andalucia negyedben történt, főként svéd klánok tagjai között.

A rendőrök a napokban letartóztatták az egyik márciusi fegyveres incidens két résztvevőjét. Ők egy helyi étterem teraszáról adtak le körülbelül 15 lövést. Ebben az összetűzésben senki sem sérült meg, viszont a vendéglátóhelynek óriási károkat okoztak.

Szintén börtönben van már az egyik februári lövöldözésben részt vevő két svéd férfi, aki egyik honfitársát akarta meggyilkolni. Utóbbit a rendőrség kihallgatta és szabadon engedte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.