Megsemmisült egy Kijev melletti kulcsfontosságú erőmű + videó

Hatalmas pusztítást hajtottak végre az oroszok egy ukrán erőműben, ami a teljes ukrán energiaellátás nyolc százalékát adta.

2024. 04. 11. 18:17
Illusztráció (Fotó: Anadolu via AFP/Gian Marco Benedetto)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz csapások leromboltak egy Kijev melletti nagy erőművet csütörtök hajnalban – közölte a Centrenergo energiavállalat. A Trypillya erőmű három régióban, köztük Kijevben volt a legnagyobb villamosenergia-szolgáltató.

A támadást követően tűz ütött ki a Kijevtől 50 kilométerre délre található erőműben. Andrij Hota, a Centrenergo elnöke szerint óriási a pusztítás mértéke. A légicsapások tönkretették a transzformátort, a turbinákat és a generátorokat is. Az orosz–ukrán háborúban gyakran támadják a felek egymás áramellátó egységeit.

Hota szerint a harkovi és a trypillai erőművek az ország áramellátásának mintegy 8 százalékát termelték. A műszakban dolgozók el tudtak menekülni a támadás előtt, mert az első drón becsapódása után azonnal fedezékbe futottak. A lakosokat ezután felszólították, hogy zárják be az ablakaikat és töltsék fel az elektronikai eszközeiket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Anadolu via AFP/Gian Marco Benedetto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.