Robbanás történt egy olaszországi vízerőműben + videó

Víz alatti detonáció történt egy észak-olaszországi vízerőműben. A robbanásban legalább hárman meghaltak, többen megsérültek.

2024. 04. 10. 6:00
Tűzoltók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Michele Lapini) Fotó: Michele Lapini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc méterrel a felszín alatt történt robbanás a Bolognától hetven kilométerre található Suviana-tónál található vízerőműben – számol be róla a BBC. A régió prefektusa, Attilio Visconti szerint a detonáció nyolc emelettel a felszín alatt történt.

Tűzoltók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Michele Lapini)
Tűzoltók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Michele Lapini

A robbanásban négyen (más forrás szerint hárman) meghaltak, többek után pedig folyik a kutatás. 

A balesetnek súlyos égési sérültjei is voltak. A keresést és mentést nehezíti, hogy a szakemberek nagyon nehezen férnek hozzá az érintett szinthez. Bologna polgármestere, aki ellátogatott a katasztrófa helyszínére, Olaszország egyik legrosszabb munkahelyi balesetének nevezte az incidenst.

A baleset okát a hatóságok vizsgálják.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az X-en fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, egyben megköszönte a mentésben részt vevők munkáját.

Az erőmű tulajdonosa, az Enel energiacég szerint az erőmű gátja nem sérült meg – írja a The Guardian brit napilap. 

 

Borítókép: Tűzoltók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Michele Lapini)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.