Számíthatnak az illegális migránsok Joe Bidenre

Egymillió fölé emelkedett azoknak az illegális migránsoknak a száma, akiket nem lehet kitoloncolni az Egyesült Államokból, mert úgynevezett ideiglenes védelemre (TPS) jogosultak. Joe Biden hivatali ideje alatt több ország is felkerült a TPS-re jogosultak listájára.

2024. 04. 08. 10:10
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Al Drago) Fotó: Al Drago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépése óta a belbiztonsági minisztérium Afganisztánt, Burmát, Kamerunt, Etiópiát, Ukrajnát és Venezuelát is felvette azon országok listájára, amelyek polgárai jogosultak ideiglenes védelemre (TPS) az Egyesült Államokban. Ez a státus azt jelenti, hogy az illető, függetlenül attól, hogy jogszerűen érkezett-e, nem csupán maradhat Amerikában, de munkavállalási engedélyre is jogosult, valamint nem lehet kitoloncolni – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Barack Obama volt és Joe Biden jelenlegi amerikai elnök
Barack Obama volt és Joe Biden jelenlegi amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Az intézkedések révén 1,2 millió fölé emelkedett az ideiglenes védelemre jogosultak száma.

Ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jelenleg több mint 51 millió „külföldi születésű” lakos él az Egyesült Államokban, ami rekordot jelent az amerikai történelemben – derül ki a Center for Immigration Studies (Bevándorlási Tanulmányok Központja, CIS) legfrissebb jelentéséből.

Egy esetleges újabb Biden-ciklus végére pedig akár hatvanmillióra is duzzadhatna a bevándorlók száma, ami az amerikai népesség 17,5 százalékának felelne meg.

 

Biden elnöksége alatt emelkedett legmeredekebben a bevándorlók száma

Néhány nappal ezelőtt az X közösségimédia-felületen látott napvilágot egy grafikon, amely ugyanennek a jelenségnek egy másik aspektusát mutatta be, nevezetesen azt, hogy havonta átlagosan hány fővel nőtt a bevándorló lakosság az egyes elnökök hivatali ideje alatt.

A számokból kiderül, hogy a Barack Obama elnöksége alatt mért 68 ezer fős értéket Donald Trump 42 ezerre szorította le. Utóda, Joe Biden hivatali ideje alatt azonban ismét meredeken emelkedni kezdett a mutató, egészen 172 ezerig.

Az elmúlt három évben 11 millió illegális migráns jutott át a déli határon. Nem mindenki maradt közülük, de a legtöbbjük igen. És nemcsak emberek érkeznek, hanem fentanil is, ami a vezető halálokká vált a 18 és 45 év közöttiek körében. Gyakorlatilag minden állam határállammá vált, mert a probléma nem áll meg a határnál. Ezért lett a határbiztonság kérdése az idei választás egyik fő kérdése

− vázolta a kialakult helyzetet Robert Law, az America First Policy Institute belbiztonsági központjának igazgatója a lapunknak adott exkluzív interjúban.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Al Drago)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.