Ezt tervezi Brüsszel az uniós állatállománnyal

Az európai zöldmegállapodás csak egy ürügy – mondja az osztrák jobboldal. Peter Schmiedlechner, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) mezőgazdasági szóvivője szerint súlyos következményekkel nézhet szembe az Európai Unió, ha Brüsszel folytatja az őrült intézkedéseit.

2024. 05. 11. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel az éghajlatvédelem ürügyén az állatállomány jelentős csökkentését tervezi, az érintett gazdák kapnak némi kompenzációt, amelyre összesen 1,47 milliárd eurót áldoz az Európai Unió.

Az EU így pénzt pazarol az élelmiszer-termelés korlátozására, ahelyett, hogy megóvná és támogatná azt

– bírálta a brüsszeli törekvéseket Peter Schmiedlechner, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) mezőgazdasági szóvivője. Kiemelte, hogy súlyos következményei lehetnek annak, ha Brüsszel nem fúj visszavonulót. 

Nemcsak kevesebb élelmiszer kerül a piacra, ami logikusan magasabb fogyasztói árakhoz vezet, hanem a polgároknak is hozzá kell járulniuk a támogatási csomagok finanszírozásához. Mintha a magas infláció nem lenne elég, még több pénzt vesznek ki az emberek zsebéből, és az EU-ban sok vállalkozásnak be kell zárnia. Ez még magasabb munkanélküliségi rátához fog vezetni, különösen a vidéki területeken, ahol sok gazdálkodó van

– magyarázta Schmiedlechner, aki szerint Brüsszel megkerüli az embereket. 

Az uniós gazdák Európa-szerte lázonganak az európai zöldmegállapodás ellen, de sok tagállamban a kormány tétlensége is felháborítja a gazdákat.

Az EU számos döntése teljesen irreális, az európai zöldmegállapodás és annak hatásai súlyosak. A készpénz eltörlése szintén komoly probléma, vélekedik az FPÖ politikusa, majd hozzátette:

A dolgok nem mehetnek így tovább. Végre el kell kezdenünk visszaadni a hatásköröket a nemzetállamoknak. Véget kell vetnünk az uniós őrületnek. Ausztriának szabadnak, biztonságosnak és semlegesnek kell lennie

– hangsúlyozta Schmiedlechner.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.