Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Halottakat és sérülteket hagyott maga után a tornádó + videó

Öt ember meghalt és legalább harmincöten megsebesültek az Iowa államban pusztító tornádó következtében.

2024. 05. 23. 7:09
Házuk romjai előtt emberek Greenfieldben 2024. május 22-én, miután tornádó pusztított az Iowa állambeli kisvárosban
Házuk romjai előtt emberek Greenfieldben 2024. május 22-én, miután tornádó pusztított az Iowa állambeli kisvárosban (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tornádó söpört végig az Ohio állambeli Greenfield városán – számol be róla a Time amerikai magazin. A forgószél óriási pusztítást végzett a városban, ahol négy halottat találtak a romok között. Az ötödik áldozat, egy nő, néhány kilométerre a várostól lelte halálát.

A kisvárost sújtó tornádót jelenleg hármas erősségűre becsülik, de a szakértők szerint nem kizárt, hogy végül magasabb besorolást kap.

Az állami hatóságok szerint a helyi kórházban is keletkeztek károk, így a komolyabb sérülésekkel érkezőket a közeli települések egészségügyi intézményeibe irányították át. A város középiskoláját szükségszállássá alakították – közölte Iowa állam rendőrsége, hozzátéve, hogy 

a helyi, megyei és állami rendfenntartók továbbra is dolgoznak a romok átkutatásán.

A viharok Illinois és Wisconsin államokat is érintették, tízezreknél okozva áramkimaradást. Texasban tornádó- és villámárvíz-figyelmeztetést adtak ki.

Borítókép: Házuk romjai előtt emberek Greenfieldben 2024. május 22-én, miután tornádó pusztított az Iowa állambeli kisvárosban (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.