Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Medvegyev megüzente, hogy Lengyelország is a célkeresztben lesz

„A Blinken nevű furcsa, idegenszerű lény lengyel megfelelője… Sikorski, úgy döntött, hogy ráijeszt sajátjaira” – írta közösségi oldalán az orosz politikus.

2024. 05. 26. 12:59
Orosz Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétaindítók gurulnak a Vörös téren a Győzelem napi katonai parádén Moszkva központjában 2024. május 9-én. Oroszország a náci Németország felett a második világháborúban aratott győzelem 79. évfordulóját ünnepli
Orosz Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétaindítók gurulnak a Vörös téren a Győzelem napi katonai parádén Moszkva központjában 2024. május 9-én. Oroszország a náci Németország felett a második világháborúban aratott győzelem 79. évfordulóját ünnepli Fotó: Alekszandr NEMENOV / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Blinken nevű furcsa, idegenszerű lény lengyel megfelelője… Sikorski, úgy döntött, hogy ráijeszt sajátjaira” – írta közösségi oldalán az orosz politikus. 
A The Guardian május 25-i interjúja szerint Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter szkepticizmusát fejezte ki a nukleáris fegyverek bevetéséről orosz fenyegetésekkel kapcsolatban, mondván, hogy az Egyesült Államok figyelmeztette Oroszországot, hogy ha így tesz, minden ukrajnai célpontját megsemmisíti.

Ere válaszolt a volt orosz elnök, Dmitrij Medvegyev. 

…ha az amerikaiak a mi célpontjainkat találják el, az világháború kirobbantását jelenti, és ezt egy külügyminiszternek, még egy olyan ország külügyminiszterének is, mint Lengyelország, meg kellene értenie.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a „a jenkik eddig nem mondtak semmi ilyesmit pontosan, mert óvatosabbak, mint a lengyelek”.

Korábban már mi magunk is többször írtunk a félelmetes orosz nukleáris arzenálról, ami az egész világot fenyegeti. Ezek közül az egyik és egyben talán a legfélelmetesebb rakéta a Sátán 2.

További cikkeink a témában:

Borítókép: orosz Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétaindítók gurulnak a Vörös téren a Győzelem napi katonai parádén Moszkva központjában 2024. május 9-én. Oroszország a náci Németország felett a második világháborúban aratott győzelem 79. évfordulóját ünnepli (Fotó: AFP/Alekszandr Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.