Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Megüzenték: lejárt Ursula von der Leyen ideje Brüsszelben

Együtt győzünk Európában, nem halaszthatjuk el a mostani lehetőséget – hangoztatta Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője a Corriere della Sera című olasz napilapban politikai egységet szorgalmazva az olasz jobboldalt vezető Giorgia Melonival.

Forrás: MTI2024. 05. 26. 14:48
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt vezéregyénisége (Fotó: AFP/FRANCOIS LO PRESTI)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés vezetője úgy vélte az olasz sajtóban megjelent cikkben, hogy az Olasz Testvérekkel (FdI) fenntartott egység segítségével a jobboldali erők a második legnagyobb frakciócsoporttá válhatnak az Európai Parlamentben a júniusi választásokat követően. Kifejtette, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel egyetértenek az Európát érintő leglényegesebb kérdésekben, a többi között abban, hogy vissza kell szerezni az országok feletti ellenőrzést. 

 

Itt az ideje az egységnek. Nagyon hasznos lenne, a mostanihoz hasonló lehetőséget nem szabad elszalasztanunk Brüsszelben

– mondta Marine Le Pen a Corriere della Serának. A jobboldali politikus szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság távozó elnöke tudja, hogy lejárt az ideje, és szavazatokat igyekszik vásárolni. Marine Le Pen szerint a Nemzeti Tömörülés európai parlamenti képviselői soha nem fognak Ursula von der Leyenre szavazni az Európai Bizottság elnöki posztjáról szóló szavazás során, mert a német politikus pusztító politikát folytatott az európai népek számára. 

Elérkezett az ideje, hogy végleg pontot tegyünk mérgező mandátumára Brüsszelben

– fogalmazott a francia politikus.

Meloni az FdI elnöke, aki egyben az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártcsalád vezetője is pénteken úgy nyilatkozott, hogy az ECR bizonyos témákban, ahogyan eddig is történt, továbbra is együtt kíván működni az Identitás és Demokrácia (ID) európai frakciójával, amelynek a Nemzeti Tömörülés és a Matteo Salvini vezette Liga olasz kormánypárt is a tagja. Meloni hangsúlyozta, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerek, valamint az Identitás és Demokrácia nem terveznek fúziót. 

Az Európai Unióban előfordul, hogy eltérő politikai családok ugyanúgy szavaznak bizonyos kérdéseket illetően

– emelte ki Meloni. Az olasz kormányfő kijelentette, hogy Marine Le Pennel vannak közös pontok az illegális migrációval szembeni fellépésben, a zöld átmenethez való hozzáállásban, az európai identitás védelmében. Giorgia Meloni úgy vélte, hogy a júniusban esedékes európai parlamenti választások lehetőséget adnak a változásra, és a változást az eddigiektől eltérő európai többség idézheti elő. Kijelentette, elég volt a többszínű többségből, ezzel az Európai Néppárt (EPP) és az Európai Szocialista Párt (PSE) szövetségére utalt. A közvélemény-kutatások szerint egyébként Olaszországban a az Olasz Testvérek a legnépszerűbb párt 26,5 százalékkal, ami az európai parlamenti választást illeti.

Borítókép: Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt vezéregyénisége (Fotó: AFP/Francois Lo Presti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.