Tizenöt embert gyászolnak az orosz városban az ukrán támadás után + videó

Tizenötre emelkedett a lakóépületet érő ukrán támadás halálos áldozatainak száma Belgorodban. Az orosz–ukrán háború újabb fordulóponthoz érkezhetett a Harkiv térségében megindított támadással, az oroszok saját állításuk szerint négy települést foglalhattak el egyetlen nap alatt.

2024. 05. 13. 8:40
Óriási pusztítás Belgorodban az orosz–ukrán háború árnyékában (Fotó: AFP/STRINGER) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb holttestet találtak az ukrán támadás által romba döntött belgorodi lakóépület romjai között, így immár tizenöt embert gyászolnak az orosz városban – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap egy tízemeletes társasház omlott össze Belgorodban egy rakéta becsapódása után. Az orosz hatóságok szerint a tragédiát egy ukrán támadás okozta, míg az ukránok szerint az oroszok felelősek az incidensért.

 

 

Tovább nyomulnak előre az oroszok

Eközben az orosz hadsereg arról számolt be, hogy újabb négy ukrán települést sikerült elfoglalnia a harkivi régióban. A hírt ukrán oldalról nem erősítették meg, de az ukránok is elismerték, hogy heves harcokat vívnak és nehéz helyzetbe kerültek.

A helyzet nehéz, de Ukrajna védelmi erői mindent megtesznek, hogy megtartsák a védelmi vonalakat és állásokat, (és) kárt okozzanak az ellenségnek

– idézi a Sky News hírtelevízió Olekszandr Szirszkijt, az ukrán haderő főparancsnokát.

Volcsanszk településről megkezdték a civilek evakuálását. 

Borítókép: Óriási pusztítás Belgorodban az orosz–ukrán háború árnyékában (Fotó: AFP/Stringer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.