Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Tornádó csapott le egy olasz településre + videók

A heves széllökések egy tehervonat kocsiját is felborították Olaszországban csütörtökön.

2024. 05. 17. 20:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A drónnal készült képeken látható a Mantova tartományban található Borgo Mantovanót sújtó tornádó pusztítása. 

A több mint 150 kilométeres óránkénti sebességű széllökések feldöntötték a Poggio Rusco udvarán várakozó tehervonat vagonjait is. 

„Évek óta nem láttam, hogy ilyen könnyedséggel borítson el egy vonatot a szélfúvás. A környékbeli házak tetőszerkezetét is feltépte az erőteljes szél, a pincéket pedig pillanatok alatt árasztotta el a hirtelen lezúduló csapadék” – nyilatkozta a sajtónak Alberto Borsari, Borgo Mantovano település polgármestere. 

Szerencsére személyi sérülés nem történt, a látvány azonban megrázó volt – jegyzete be a közösségi médiába a város vezetője. Szélsőséges időjárásra való vészjelzés volt érvényben, arra azonban senki sem számított, hogy ilyen erejű széllökések kísérik a zivatarokat. 

Borítókép: A heves széllökések egy vonat kocsijait is felborították Olaszországban (Forrás: Screenshot / X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.