Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Amerikában előveszik a régi, bevált kártyát Trump ellen a szakértő szerint

„Például azt fogják mondani, hogy Trump az orosz beavatkozásnak köszönhetően lett elnök, a politikust Putyin orosz elnök kémjének fogják bélyegezni, és így tovább”.

Forrás: Gazeta.ru2024. 06. 29. 7:53
Donald Trump volt amerikai elnök részt vett a CNN 2024-es elnökjelölti vitáján a CNN stúdiójában Atlantában, az Egyesült Államokban, Georgia államban június 27-én.
Donald Trump volt amerikai elnök részt vett a CNN 2024-es elnökjelölti vitáján a CNN stúdiójában Atlantában, az Egyesült Államokban, Georgia államban június 27-én. Fotó: Kyle Mazza / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországban is fontos politikai beszédtéma a csütörtöki Trump–Biden-vita. A Gazeta.ru több szakértőt is megkérdezett, mit gondolnak a vitáról, és milyen út lehet Biden és a stábja előtt az elszenvedett vereség után. 

„A 90 perces vita során a 81 éves amerikai elnök dadogott, összekeverte a szavakat és az eseményeket, érthetetlen mondatokat adott ki, és általában félsuttogva beszélt egy feltételezett megfázás miatt. Úgy tűnt, hogy még Trumpot is kissé elkedvetlenítette ellenfele viselkedése. Végül nem alakult ki heves párbaj, a kölcsönös szemrehányások és sértegetések ellenére sem” – áll a lapban.

A Gazeta.ru emlékeztet, hgy a CNN közvélemény-kutatása szerint is Trump nyerte meg a vitát, elsöprő fölénnyel, a felmérés szerint a megkérdezettek 67 százaléka szerint a volt elnök szerepelt jobban. 

A lap által megkérdezett szakértők semmi meglepőt nem látnak Biden kudarcában. Vlagyimir Vasziljev, az Orosz Tudományos Akadémia USA és Kanada Intézetének vezető kutatója nem zárta ki, hogy a Demokrata Párt vezetői is ezzel számoltak eredetileg is.

Az a benyomásunk, hogy az amerikai elnök beszédét kifejezetten azért koreografálták, hogy elindítsák a leváltásának folyamatát. A lényeg az, hogy Bident el kell távolítani. Kategorikusan alkalmatlan. Egyszerűen csak egy öreg és beteg ember. Lehetséges, hogy az esemény előtt bedrogozták

– mondta a szakértő.

Ugyanakkor a lap a CNN-re emlékeztet, hogy Biden stábja nem fogja feladni. Mint írják a CNN szerint az amerikai elnök részt fog venni a viták következő fordulójában, amelyet szeptemberre terveznek. Vagyis a Demokrata Párt konvenciója után, ahol véglegesen jóvá kell hagyni a párt jelöltjét.

Konsztantyin Blohin, az Orosz Tudományos Akadémia Biztonsági Tanulmányok Központjának munkatársa a Gazeta.ru-nak nyilatkozva szintén valószínűtlennek nevezi azt a forgatókönyvet, hogy Biden az elnökválasztási verseny végén leváltja. Véleménye szerint a sajtóban már egy éve beszélnek egy ilyen lépésről, de eddig sem semmi történt.

A probléma itt az, hogy nincs kivel helyettesíteni Bident. Vezetői válság van a Demokrata Pártban. Néha különböző személyek kerülnek szóba, mint Michelle Obama. Azonban nincs olyan jelöltjük, aki karizmában és népszerűségben Trumphoz hasonlítható lenne

– mondta a szakértő. Hozzátette, hogy szerinte inkább a Biden-stáb felkészül a vereség indoklására.

„Például azt fogják mondani, hogy Trump az orosz beavatkozásnak köszönhetően lett elnök, a politikust Putyin kémjének fogják bélyegezni, és így tovább” – jósolta a szakértő.

Borítókép: Donald J. Trump volt amerikai elnök részt vett a CNN 2024-es elnökjelölti vitáján a CNN stúdiójában Atlantában, az Egyesült Államokban, Georgia államban június 27-én (Fotó: Kyle Mazza/NurPhoto/NurPhoto via AFP)


 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.