Elkezdődött, NATO-gépeknek kellett felszállniuk az orosz támadás miatt

Itt a reakció az orosz légitámadásra.

2024. 06. 12. 8:28
Polish Armed Forces Day Celebrated In Warsaw, Poland
F-16-os repülőgépek a lengyel fegyveres erők napján, 2023. augusztus 15-én, Varsóban. (Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága bejelentette, hogy NATO-szövetségesek repülőgépei szálltak fel tegnap. Az intézkedés célja a lengyel légtér védelme volt, miután az oroszok újabb támadást indítottak Ukrajna ellen.

A lengyel légierő F-16-os sugárhajtású vadászrepülőgépe részt vesz a NATO-gyakorlaton 2023. július 4-én. (Fotó: John THYS / AFP)
A lengyel légierő F–16-os sugárhajtású vadászrepülőgépe egy NATO-gyakorlaton 2023. július 4-én. Fotó: AFP

Erről az X-en tett bejelentést a parancsnokság.

Úgy fogalmaztak: 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ország délkeleti részén megemelkedhet a zajszint a lengyel és szövetséges repülőgépek légterünkben való repülésének megkezdésével összefüggésben.

Mint írták, az Oroszországi Föderáció nagy hatótávolságú cirkálórakétákkal és drónokkal mért csapásokat többek között Ukrajna nyugati területén található objektumok ellen.

A lengyel légtér biztonsága érdekében minden szükséges eljárás elindult, a hadműveleti parancsnokság pedig folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet

– olvasható a bejegyzésben.

Szerda reggel a parancsnokság már arról adott tájékoztatást, hogy az orosz rakétacsapások veszélyének csökkenése miatt a lengyel és a szövetséges erők visszatértek a szokásos műveleti tevékenységhez. Hozzátették:

A lengyel hadsereg folyamatosan figyeli Ukrajna területén a helyzetet, és készen áll a lengyel légtér biztonságának megvédésére.

 

Borítókép: F–16-os repülőgépek a lengyel fegyveres erők napján, 2023. augusztus 15-én Varsóban (Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.