Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Izrael nem a gyengébb fél”

A The End of Innocence című rövidfilm vetítésére került sor június 5-én az Uránia filmszínházban, amely 2023. október 7-én a Hamász terrorszervezet által elkövetett borzalmakról és a tagadás, a torzítás és a bűnrészesség globális hálózatának leleplezéséről szól.

2024. 06. 05. 21:08
Hananya Naftali Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény legfőbb célja az, hogy emlékeztessen mindenkit a fél éve történt felfoghatatlan eseményekre – fogalmazott Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) titkára The End of Innocence című rövidfilm vetítése előtt az Uránia filmszínházban. A film a 2023. október 7-én a Hamász terrorszervezet által elkövetett borzalmakról szól.

Aki elfelejti a múltat, arra ítéltetik, hogy újra átélje azt

– idézte George Santayana spanyol-amerikai filozófus szavait.

Avi Benlolo, az Abraham Global Piece Initiative (AGPI) elnöke elmondta, hogy a rövidfilm célja, hogy megvédje Izraelt a rágalmazás, delegitimizáció és dehumanizáció mindent átható kampányával szemben, és emlékeztessen arra, hogy miért harcol Izrael. Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára hangsúlyozta, hogy Magyarország továbbra is ki fog állni Izrael szuverenitása mellett, és zéró toleranciát tanúsít az antiszemitizmussal szemben.

A film vége utáni panelbeszélgetéseken elhangzott, hogy az antiszemitizmusnak egy új mutációja terjed a világban, ám Magyarország még mindig egy olyan ország, ahol biztonságosan lehet hasonló eseményeket megszervezni.

A világnak nem tetszik, hogy Izrael erős. Hasonlóképpen, az Európai Unió nem szereti, hogy Magyarországnak megvan a saját politikája, mert ettől túlságosan függetlennek látják.

– fogalmazott Hananya Naftali izraeli influencer, aki Benjamin Netanjahu miniszterelnök kommunikációs csapatában is dolgozott.

Borítókép: Hananya Naftali (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.