Kennedy szerint Amerika saját kardjába dől

„…az elnök elsődleges feladata, hogy távol tartsa a nemzetet a háborútól.”

2024. 06. 22. 11:42
Robert F. Kennedy Jr. amerikai független elnökjelölt beszél a Libertariánus Nemzeti Kongresszuson a washingtoni Hiltonban, Washingtonban 2024. május 24-én.
Robert F. Kennedy Jr. amerikai független elnökjelölt beszél a Libertariánus Nemzeti Kongresszuson a washingtoni Hiltonban, Washingtonban 2024. május 24-én. Fotó: Bastien INZAURRALDE / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az eszkalációnak megvan a maga szörnyű logikája. Ezt Vietnámban kellett volna megtanulnunk. Emlékeznek a saigoni amerikai nagykövetségről induló helikopterekre? Hasonló jelenetekre Afganisztánban?” – teszi fel a költői kérdést az elnökjelölt Robert F. Kennedy annak kapcsán, hogy az Egyesült Államok lehetővé tette Ukrajna számára, hogy bárhol csapást mérjen Oroszországra amerikai fegyverekkel. 

Végül ki kell majd vonnunk a »tanácsadókat« és az utánpótlási vonalaikat, kimerülten, sebesülten és azzal, hogy nem értünk el semmit, csak halált, pusztítást és a globális ellenségeskedés új szintjeit

– teszi hozzá a politikus.

„A vietnámi háború volt az, amely megváltoztatta az Egyesült Államok erkölcsi vezető szerepének globális megítélését. Ukrajna lesz az, amely bebetonozza ezeket a felfogásokat a célpontok és számos szövetségesük fejében. A bizonytalanok közül sokan most a BRICS-et választják a NATO helyett, könnyen érthető erkölcsi és gazdasági okokból” – fogalmazta meg, hogyan bukik el az Egyesült Államok, hozzátéve, hogy ebben a háborúban a saját kardjába dől az USA.

„Ahogy JFK nagybátyám mondta, az elnök elsődleges feladata, hogy távol tartsa a nemzetet a háborútól. Egyetértek. És pontosan ezt fogom tenni” – zárta gondolatait az elnökjelölt.


 

Borítókép: Robert F. Kennedy Jr. amerikai független elnökjelölt beszél a Libertariánus nemzeti kongresszuson a washingtoni Hiltonban, Washingtonban 2024. május 24-én (Fotó: AFP/Bastien Inzaurralde)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.