Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kiengedték a házi őrizetből a szélsőbaloldali aktivistát

Az Európai Parlamentbe való megválasztása után feloldották Ilaria Salis magyarországi házi őrizetét.

2024. 06. 14. 15:27
Ilaria Salis Antifa per
Ilaria Salis Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlamentbe való megválasztása után feloldották Ilaria Salis magyarországi házi őrizetét – hívta fel rá a figyelmet a la Repubblica olasz lap. 

Az Ilaria Salist jelölő Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége 6,7 százalékkal került be az Európai Parlamentbe, a Budapesten ártatlanokra támadó aktivista bejutása az Európai Parlamentbe azonban tovább fokozza az indulatot Olaszországban. 

Feszültségek forrása az olasz belpolitikában, hogy a sokak által bűnözőnek tartott szélsőbaloldali aktivista képviseli majd az olaszokat az uniós intézményekben.

Salis magyarországi lakását nemrég hagyták el a rendőrök, miután eltávolították elektronikus karperecét – írja a la Repubblica. 

A lap felhívja rá a figyelmet, hogy Ilaria Salis most már visszatérhet Olaszországba, emlékeztetnek, az aktivistát 2023. február 11-én vették őrizetbe bűnszövetkezetben való részvétel és két támadásban való részvétel miatt. Több mint 15 hónapig volt börtönben, mígnem az ügyvédei által benyújtott kérelemnek, hogy az előzetes letartóztatását házi őrizetben tölthesse le, helyt adtak.

Borítókép: Ilaria Salis (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.