Letartóztatták a luxusjacht utasait + videó

A görög hatóságok őrizetbe vették szombaton egy jacht 13 utasát, miután a Hidra szigete mellett horgonyzó hajóról fellőtt tűzijáték lángra lobbantotta a sziget egyetlen fenyőerdejét.

2024. 06. 23. 13:20
Hidra szigete mellett horgonyzó hajóról fellőtt tűzijáték lángra lobbantotta a sziget egyetlen fenyőerdejét.
Forrás: Közösségi média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak először megpróbálták maguk eloltani a tüzet, majd kihívták a tűzoltókat és elmenekültek a helyszínről. A lángokat szombat estére sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. A sziget polgármestere megdöbbentőnek nevezte az esetet, és a felelősök szigorú megbüntetését ígérte.

Görögország nemrég ismét szigorított a gyújtogatás miatt kiszabható büntetési tételeken: eszerint az elkövetők akár húsz évi börtönbüntetést és kétszázezer euró (csaknem nyolcvanmillió forint) bírságot kaphatnak – írja az MTI.

Több Telegram-csatorna is beszámolt a tűzről A Zvedanews úgy tudja, hogy kazahkok bérelték a luxusjachtot. 

Borítókép: Hidra szigete mellett horgonyzó hajóról fellőtt tűzijáték lángra lobbantotta a sziget egyetlen fenyőerdejét (Forrás: Telegram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.