A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Újabb fogolycserét hajtott végre Oroszország és Ukrajna

Összesen száznyolcvanan szabadulhattak a fogságból.

Forrás: MTI2024. 06. 25. 21:31
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fogolycserét hajtott végre Oroszország és Ukrajna az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével, összesen száznyolcvanan szabadulhattak a fogságból – közölték az orosz és az ukrán hatóságok. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ukrán hadifogságba esett kilencven orosz katona térhetett vissza hazájába, akiket kilencven ukrán hadifogolyra cserélték ki.

Június 25-én a tárgyalások eredményeként a kijevi rezsim ellenőrzése alatt álló területről 90 orosz katonát hoztak vissza, akiket a fogságban életveszély fenyegetett. Cserébe az ukrán hadsereg 90 katonáját adták át

– áll a közleményben, amely egyben felhívja a figyelmet az Egyesült Arab Emírségek humanitárius jellegű közvetítői szerepére a fogolycserében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szintén megerősítette, hogy kilencven ukrán hadifogoly szabadulhatott ki az orosz fogságból. Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a most szabadult katonák között olyanok is vannak, akik 2022-ben a mariupoli Azovsztal acélmű védelmében vettek részt, illetve a csernobili atomerőmű rövid időre történt elfoglalásakor kerültek fogságba.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NurPhoto via AFP/Alfons Cabrera)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.