Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Vucsics: Nem lesz kegyelem a terroristáknak

Minden terrorizmussal gyanúsítható személyt letartóztatnak Szerbiában – jelentette be az államfő. Alekszandar Vucsics kiemelte: az országban legalább száz olyan csoport van, amelyeket terrorizmusra utaló illegális tevékenységek miatt figyelnek, de letartóztatásukhoz bizonyítékokat kell gyűjteni.

2024. 06. 30. 7:42
DACIC, Ivica; VUCIC, Aleksandar
Aleksandar Vucic szerb államfõ beszédet mond Ivica Dacic szerb miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter (elöl, j) jelenétében a párt eredményváró rendezvényén a szerbiai önkormányzati választások napján, 2024. június 2-án Belgrádban. (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic) Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics szerb elnök meglátogatta a kórházban azt a szerb csendőrt, aki súlyosan megsérült a belgrádi izraeli nagykövetségnél szombaton. Mint arról lapunk korábban beszámolt, a csendőrség tagjára számszeríjjal lőtt az elkövető. A nyakát találta el. A megsebesített csendőr azonban ezt követően lelőtte a támadót, aki nem sokkal később belehalt a sérüléseibe. 

Alekszandar Vucsics szerb elnök 2024. június 24-én. (Fotó: Filip Stevanovic / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Alekszandar Vucsics szerb elnök 2024. június 24-én (Fotó: Filip Stevanovic / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)

Az izraeli nagykövetségnél elkövetett támadás elkövetője kapcsolatban állt az iszlám vahabita mozgalommal. 

Vucsics: Letartóztatások várhatók

A szerb elnök azután nyilatkozott a sajtónak, hogy meglátogatta a megsérült csendőrt. Milos Jevremovics teljesen eszméleténél van, a műtétet sikeresen elvégezték rajta. A legfontosabb – tette hozzá az elnök –, hogy Jevremovicsnak sikerült megőriznie az önuralmát, s nem vette ki a nyílvesszőt a nyakából, ez elengedhetetlen volt az életben maradásához.

Ha bármit megpróbált volna, nem lett volna menekvés számára. Hihetetlen fegyelem és hihetetlen önuralom kell hozzá, hogy ne próbálj meg egy ilyen idegen testet kiszedni a testedből. Így amikor befejezte a munkáját, amikor likvidálta a terroristát, megvárta a mentőket és a rendőrséget anélkül, hogy bármihez is hozzányúlt volna, és most nagyon jó állapotban van, és amennyire én megértettem, nem számítunk komoly vagy komolyabb komplikációkra

 – mondta Vucsics.

Az elnök aláhúzta, minden terrorizmussal gyanúsítható személyt letartóztatnak az országban.

Még hét-nyolc napig tart a bizonyítékok összegyűjtése és letartóztatásuk. Olyanokról van szó, akik szélsőséges és terrorista csoportokhoz csatlakoztak. Mindenesetre folytatjuk az akciót

 – jelentette ki az államfő.

A B92 szerb hírportál arról számolt be, hogy miután egy csendőr megsebesült egy terrortámadásban az izraeli nagykövetség előtt, újabb személyt tartóztattak le terrorszervezetben való részvétel gyanújával Szerbiában.

Borítókép: Alekszandar Vucsics szerb államfő beszédet mond Ivica Dacsics szerb miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter (elöl, j) jelenlétében a párt eredményváró rendezvényén a szerbiai önkormányzati választások napján, 2024. június 2-án Belgrádban (Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.